Kuriózum„Egy másik pár gyerekének adtam életet, és 4 hónapig neveltem a sajátomként...

„Egy másik pár gyerekének adtam életet, és 4 hónapig neveltem a sajátomként – a klinika összekeverte az embriókat”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy anya megszülte egy másik házaspár babáját, és hónapokig nevelte őt, miután az IVF klinikán összekeverték az embriókat.

Daphna és férje, Alexander Cardinale, azonnal gyanakodni kezdtek, hogy valami nincs rendben, amikor a kisbabájuk 2019 szeptemberében megszületett, és az arcbőre és a haja színe is sötétebb volt, mint az övék.

Ekkor azonban még egyikük sem szólt semmit, mert mindketten azonnal beleszerettek a babába, és megbíztak a kaliforniai IVF klinika orvosaiban.

A pár csak három hónappal később tudta meg az igazságot: a klinika, ahová a mesterséges megtermékenyítés miatt fordultak, tévedésből egy másik pár embrióját ültette be, a Cardinale házaspár embrióját pedig egy másik nő kapta meg.

Miután fény derült a történtekre, körülbelül 4 hónappal a szülés után, 2020 januárjában visszacserélték a babákat.

„Ez alapjában megváltoztatta azt, akik vagyunk. Még mindig minden napos küzdelem, és továbbra is az marad” – mondta a 43 éves Daphna a People magazinnak.

A Cardinale házaspár beperelte a klinikát és annak tulajdonosát – a Los Angeles-i székhelyű California Center for Reproductive Health klinikát és Dr. Eliran Mort – többek között orvosi műhiba, hanyagság és csalás miatt.

„Az emberek követnek el hibákat” – mondta a házaspár ügyvédje, Adam Wolf. „De a legtöbb munkahelyen ezek a hibák teljesen ártalmatlanok. Ki lehet őket javítani. A termékenységi klinikákon ezek a hibák életre szóló következményekkel járhatnak. Ez alapjaiban változtatta meg Daphna és Alexander, valamint két gyermekük életét” – tette hozzá az ügyvéd.

„Ha nem végeztünk volna mesterséges megtermékenyítést, akkor csak a genetikával magyaráztam volna a hasonlóságok hiányát” – mondta Alexander. „Egyszerűen elfogadtam volna, hogy úgy néz, ki ahogy. De mivel mesterséges megtermékenyítést végeztünk, az agyam azonnal kattogni kezdett, és sötét helyekre jutott.”

Kezdeti félelmeik ellenére a pár és elsőszülött lányuk, az akkor 5 éves Olivia, azonnal megszerették a sötét hajú kisbabát, akit a másik pár iránti tiszteletből nem azonosítottak történetük elmesélésekor.

„Ez a tiszta boldogság időszaka volt, amikor mindannyian megismertük és megszerettük egymást” – mondta Daphna, aki terapeuta. „Egyszerűen beépült az életünkbe és a szívünkbe.”

Egy hónappal a szülés után a termékenységi klinika felhívta a házaspárt, és megkérték őket, hogy küldjenek egy képet a babáról.

Időközben Daphna, akit egyre inkább frusztráltak férje és barátaik megjegyzései arról, hogy a gyerek nem hasonlít rájuk, vásárolt egy DNS-tesztcsomagot, abban a reményben, hogy ezzel végre véget vethet a spekulációknak.

„A világunk elkezdett darabokra hullani”

„Kaptunk egy e-mailt, amely lényegében azt írta, hogy a kisbabánk genetikailag egyikünkkel sem áll rokonságban” – mondta Alexander. „Ekkor kezdett darabokra hullani a világunk.”

A hír hallatán a Cardinale házaspár összetört, és megrémült, hogy elveszítheti a kislányt, akit megszerettek és neveltek, ugyanakkor az is tudatosult bennük, hogy valahol a világban ott lehet a biológiai gyerekük, akit meg kell találniuk.

Az általuk megbízott ügyvédnek a klinika személyzete azt mondta, hogy a házaspár embrióit összekeverték a klinika által használt laborban.

Napokkal később azt is megtudták, hogy megtalálták kislányuk biológiai szüleit, akiknek szintén nemrég született meg a kislánya, aki valójában a Cardinale házaspáré volt.

A két pár 2019 decemberében DNS-teszteket végzett, és szenteste megkapták a vizsgálatok eredményét, amelyekből most már egyértelműen kiderült, hogy a két nő kölcsönösen a másik pár gyerekének adott életet.

Ügyvédjük ezután küldött egy üzenetet Alexandernek szőke hajú, kék szemű lányuk fényképével.

„Abban a pillanatban tudtam meg, hogy létezik, akkor láttam, hogy néz ki, és megtudtam, mi a neve” – mesélte Alexander. A másik házaspár a Zoe nevet adta a kislánynak, és a Cardinale házaspár végül úgy döntött, nem változtatják meg a kislány nevét. „Furcsa megtudni a saját gyereked nevét, úgy, hogy nem te nevezted őt el.”

Daphna szerint a másik pár – amely nem akart nyilvánosan nyilatkozni – ugyanúgy megdöbbent és megsemmisült a hír hallatán.

A két pár hetekig találkozgatott egymással, és rövid látogatások idejére kicserélték a babákat, de aztán 2020 januárjában végül úgy döntöttek, ez a folyamatos csere mindenki számára túl nehéz, és arra a következtetésre jutottak, hogy itt az ideje, hogy a gyerekek a biológiai szüleikkel éljenek.

Majdnem két év telt el azóta, hogy a párok végleg visszacserélték a gyerekeket. A két család mindössze 10 percre él egymástól, és erős kötelék alakult ki közöttük.

„Erről nincsenek könyvek. Nincs senki, aki tanácsot adjon. Így végül mi négyen egyszerűen összefogtunk, és igazi áldás, hogy mindannyian hasonlóan gondolkodunk erről. Azóta minden ünnepet együtt töltöttünk. Minden születésnapon együtt vagyunk, és valahogy összevontuk a családjainkat” – mesélte Alexander.

Fotók: Peiffer Wolf/YouTube, Daphna és Alexander Cardinale

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek