KuriózumEgy kórház, ahol receptre írják fel a beteg emberek házi kedvenceinek látogatását!

Egy kórház, ahol receptre írják fel a beteg emberek házi kedvenceinek látogatását!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Azt már több kutatás során is kiderült, hogy azok az emberek, akik házi kedvenceikkel élnek együtt, kevésbé hajlamosak a betegségekre, mivel az állatok örömteli pillanatokat szereznek gazdájuknak, és simogatásuk pedig megnyugtatja őket, csökkentve a magas vérnyomást, és a káros stresszszintet is.

allatok-korhazban

Nos, Kanadában egy rendhagyó kezdeményezésnek köszönhetően a Hamilton városi Juravinski kórházban meglátogathatják a négylábúak beteg gazdijaikat, ezáltal segítve, hogy sikeresen felépülhessenek a betegségekből.

Az ötlet Donna Jenkinstől származik, akinek unokaöccse, Zachary nemrég rákban hunyt el, de a fiú halála előtt arra kérte szeretteit, hogy még utoljára pár órát tölthessen imádott kutyájával.

A kezdeményezés neve is éppen ezért Zachary’s Paws for Healing, azaz szabad fordításban, Zachary mancsai a gyógyulásért.

Az ötletnek zöld utat adott a kórház vezetősége is. Kim Alvarado, az onkológiai osztály irányítója szerint számukra a betegeik gyógyulása a legfontosabb, és ezért engedélyezték, hogy az állatok bemehessenek a kórházba, miután alapos fertőtlenítésen estek át, és csakis a gazdájukkal kerülhetnek érintkezésbe.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek