HolotropikumEgy hónapig végezd el mindennap a híd tornagyakorlatot, és meglátod milyen nagyszerű...

Egy hónapig végezd el mindennap a híd tornagyakorlatot, és meglátod milyen nagyszerű hatásai vannak!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Járás, sétálás, futás, eljutni A-ból B-be, táncolás, sportolás – mind a lábaink adta lehetőségek, és sokszor el is feledkezünk, hogy milyen szerencsések is vagyunk, hogy mindezeket meg tudjuk tenni.

Egy hónapig végezd el mindennap a híd tornagyakorlatot, és meglátod milyen nagyszerű hatásai vannak!

Mindegyikünk életében előfordult már egy boka, térd vagy bármilyen más lábsérülés. Emlékezzünk csak vissza milyen frusztráló volt, hogy gátolva van a mozgásképességünk és nem végezhetjük mindennapi teendőinket úgy, ahogyan azt szoktuk.

Megan Harrington, aki épp a maratoni futására készült, első kézből tapasztalhatta meg ezen hátrányokat, és most ő fogja elmesélni nekünk, hogy milyen fontos is a jól felépített edzés és a nyújtás az izmaink egészségéért.

Megan Harrington, New York-i minősített személyi edző, 6 héttel a híres New York-i maraton előtt szorgalmasan edzett, de túlzásba vitte lábai megerőltetését és ez okozta a sérülését.

Megan nem adhatta fel azt, amiért eddig oly sokat edzett, ezért gyógytornász segítségét kérte, aki azt tanácsolta, hogy az elkövetkező egy hónapban minden nap végezzen 10 darab híd gyakorlatot.

A csípő ilyen formájú gyakorlata igazi kihívás a testnek, ugyanis az egész vázat megdolgoztatja, úgy a hasizmokat, mint a gerincet és a körülötte lévő izmokat. Ráadásul, ha ülőmunkát végzünk kitűnő nyújtógyakorlatként is alkalmazható. A derékfájdalmak és háti fájdalmak enyhítésére is alkalmas.

Hogyan végezzük helyesen a csípőgyakorlatot?

Nem szükséges semmilyen segédeszköz a gyakorlathoz. Egyszerűen feküdjünk le a földre, a kezeinket helyezzük magunk mellé lefelé néző tenyerekkel. A lábainkat húzzuk fel és hajlítsuk be, majd nyomjuk ki a csípőt addig, amíg a térd, a csípő és a váll nem alkotnak egy egyenes vonalat. Ezt a pozíciót tartsuk meg 2-3 másodpercig, majd lassan engedjük vissza a földre a csípőt. Ismételjük meg 8-10-szer 3 héten át az érezhető eredményért.

Ha már tapasztalt vagy, lehet a gyakorlatokat tovább nehezíteni:

Egylábas híd

Ugyanúgy működik, mint a hagyományos híd, annyi különbséggel, hogy a csípő kitolásával egyidejűleg az egyik lábunkat az égbe emeljük kinyújtva.

Labdás híd

Igazán intenzív gyakorlat, hiszen a két talpunk egy jógalabdának támaszkodik és így végezzük a mozdulatot.

Ezekkel a gyakorlatokkal fejleszteni tudod a mozgáskészségedet, és megerősítheted az izmaid és a vázad. Ráadásul, mint Megan esetében, egy sérülésből is segít felgyógyulni.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek