KuriózumEgy híres pszichológus szerint ez a 7 dolog kell a boldog párkapcsolathoz

Egy híres pszichológus szerint ez a 7 dolog kell a boldog párkapcsolathoz

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy híres pszichológus szerint ez a boldog párok titka!

Még a legboldogabbnak tartott párkapcsolatban is akadnak nehézségek, éppen ezért nem árt alkalomadtán megfogadni a szakemberek tanácsait. Egy több száz emberből álló teszt alapján kiderült, hogy az alábbi dolgok igencsak fontosak a boldog párkapcsolat fenntartása érdekében.

Este bújjatok ágyba egyidőben

A kapcsolat kezdetén, amikor minden percet együtt töltötök, el sem tudjátok képzelni, hogy valamikor eljöhet az az idő, amikor már külön takaróval, sőt, külön ágyban alszotok. Ne várjátok meg, hogy beköszöntsenek ezek az idők, fontos, hogy mindig egy ágyba feküdjetek le, és lehetőleg egy időben.

Legyen valami közös érdeklődési körötök

Nem fontos, hogy csak ugyanazokért a dolgokért rajongjatok, vagy mindenben teljes mértékben megegyezzen a véleményetek. A lényeg az, hogy legalább egy-két dolog legyen, ami mindkettőtöket érdeklődéssel tölt el. Ha van egy saját hobbid, szenvedélyed, hosszú időn keresztül fenn tudod tartani a partnered érdeklődését.

Mindig kézenfogva menjetek az utcán

A kapcsolatotok elején biztosan neked is eszedbe jutott már, hogy ti aztán öreg korotokban is kézenfogva fogtok járni. Azonban, ahogy telik az idő, egyre inkább engedik el egymás kezét az emberek. A boldog párkapcsolat egyik titka az összetartozás jelképe, az, ha kézenfogva sétáltok mindig.

A meghitt kapcsolat alapja a bizalom

Legyetek egymás számára mindig annyira fontosak, hogy őszintén elmondjátok a véleményeteket, érzéseiteket. A konfliktusok során is mindig merjétek elmondani, hogy mit gondoltok, foglaljatok nyugodtan álláspontot. A bizalom az egyik legfontosabb dolog egy jól működő párkapcsolatban.

A dicséret fontossága!

Hibát márpedig mindenkiben lehet találni, de mennyivel fontosabb az, hogy észrevegyük egymás pozitív tulajdonságait. Dicsérjétek egymást szeretettel, emeljétek ki azt, amit a legjobban szerettek a másikban.

Öleljétek meg egymást, mikor munka után fáradtan hazaértek

A bőrünk igen jó emlékezőképességgel rendelkezik, magába szívja a pozitív és negatív élményeket egyaránt. Az érintés, a simogatás, az ölelés pozitív energiával tölt fel.

Kívánjatok egymásnak szép napot!

A szavak mágikus erővel rendelkezne, mindig kívánjatok egymásnak este “jó éjszakát”, reggel pedig, mielőtt elindulnátok munkába “szép napot”.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek