KuriózumEgy figyelmes 8. osztályos fiú esernyőt tartott cerebrális parézisben szenvedő osztálytársa feje...

Egy figyelmes 8. osztályos fiú esernyőt tartott cerebrális parézisben szenvedő osztálytársa feje fölé az esőben

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ez a kis kedvesség megérintette az iskola igazgatóját, aki azonnal megörökítette a megható pillanatokat, és megosztotta a közösségi médiában, hogy inspirálja a közösséget.

A cerebrális parézisben szenvedő Jerry Hernandez egy esős napon a Clewiston Middle School egyik osztályterme felé sétált. Amikor egy másik 8. osztályos diák észrevette őt, odalépett hozzá, és gesztusa Hernandezt és az iskola igazgatóját is meghatotta. A Lamar nevű fiú esernyőt tartott diáktársa feje fölé, miközben Jerry járókeretével végigsétált az esőáztatta sétányon. Ez a kis kedvesség megérintette az iskola igazgatóját, aki azonnal megörökítette a megrendítő látványt, és megosztotta a közösségi médiában, hogy inspirálja a közösséget.

„Mondtam neki, hogy nem kell ezt tennie, de ő mégis megtette puszta kedvességből” – idézte fel a történteket Hernandez. Jerry családját is meghatotta Lamar gesztusa. „Ez tényleg sokat jelent, mert az emberek nem igazán tesznek ilyesmit” – mondta Hernandez.

Arról a pillanatról, amikor az igazgatójuk meglátta őket, és megörökítette a történteket, Hernandez így nyilatkozott: „Láttam, ahogy az igazgatónő elővette a telefonját, és elnevettük magunkat, mert tudtuk, hogy fel fogunk kerülni a Facebookra.”

Jerry édesanyja, Norma Escobar, miután rábukkant a szívmelengető képre a Facebookon, tudomást szerzett Lamar őszinte gesztusáról. „Sírva fakadtam, mert nem látunk ilyent minden nap” – mondta Escobar, akit érthető módon nagyon meghatottak a történtek.

Escobar mesélt a fiát érintő cerebrális parézisről is, és arról, hogy emiatt járókerettel kell közlekednie. Amikor fia elkezdte a középiskolát, nagyon aggódott miatta, hogy a többi diák bántani fogja a fogyatékossága miatt, de szerencsére Lamar cselekedetei enyhítették az aggodalmait, legalábbis egyelőre.

„Tudom, hogy lehetnek más gyerekek, akik gúnyolják, tudom, hogy vannak ilyen gyerekek” – mondta és hozzátette: „De jól éreztem magam ennek láttán, mert Jerryt nagyon szeretik, és vannak gyerekek, akik vigyáznak rá.” Ez az apró, de annál kedvesebb gesztus megmutatja, hogy akár a legkisebb apróság és egy kevés törődés is hihetetlenül pozitív hatással lehet mások életére.

Escobar úgy véli, hogy az embereknek több ehhez hasonló dolgot kell látniuk, hogy megértsék ennek fontosságát. Azt is gondolja, hogy több olyan gyerekre van szükség, mint Lamar, hogy ez a világ valóban csodálatos hely lehessen. „Nagyon nehéz, ha speciális szükségletű gyermeked van, és csak aggódsz és aggódsz, mert lehetnek kegyetlen emberek a világon, de ez a látvány sok reményt ad” – mondta az édesanya. Jerry is hasonlóképpen érez: „Ez csak egy fotó, de most, hogy más emberek is látják, úgy gondolom, hogy ez többet jelenthet a számukra.”

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek