KuriózumEgy fiatal összeveszett szüleivel, majd 6 évig ásta a saját földalatti házát!

Egy fiatal összeveszett szüleivel, majd 6 évig ásta a saját földalatti házát!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Hat éven keresztül alakította ki a saját kertjükben a földalatti lakását a fiatal, miután összeveszett szüleivel, és úgy érezte, nem szeretne többé egy fedél alatt élni velük.

Egy fiatal összeveszett szüleivel, majd 6 évig ásta a saját földalatti házát!

A 20 éves spanyolországi Andres Canto egy igen érdekes projektbe kezdett ezelőtt hat évvel, miután szüleivel 2015-ben, mindössze 14 éves korában egy heves vitát folytatott az öltözködéséről. Kezdetben a dühét azzal vezette le, hogy elkezdett csákányolni a kertben, akkor még nem tudta, hogy mindez egyszer odáig fajul, hogy saját otthonát fogja “kiásni”.

A fiatal férfi azóta megteremtette saját kétszobás földalatti otthonát, amely jelenleg egy nappaliból és egy hálószobából áll, de a továbbiakban még bővíteni szeretné. A szülei engedélyezték az építkezést, de ő mégis felkereste a környezetvédelmi osztályt, hiszen teljesen törvényszerűen szerette volna kialakítani otthonát. A hatóságok nem ellenezték, mivel az “épület” nem esett sem az alagsor, sem a melléképület, sem a tárolószerkezet kategóriába.

“Én vagyok az első ember, aki Spanyolországban ilyet épített, eddig még nem találkoztak ilyen esettel. Nagyon jó érzés, hogy egy ilyen lakásban mindenem megvan, amire szükségem van. Mivel kezdetben nem volt odalent túl sok levegő, nagyon fárasztó volt a munka, de mégis megvolt a motivációm. Mindig szerettem volna egy kis kunyhót magamnak, gyermekkoromban már próbálkoztam hasonlóval, nagyon kreatív gyerek voltam” – mondta a fiatal.

Amikor elkezdte az építkezést, egyik barátja hozott egy pneumatikus fúrót, és így hetente akár 14 órát is ásott. A felgyűlt földet viszont már kézzel és vödrökkel kellett kihordania. Andres végül úgy döntött, hogy kitanulmányozza a többi ásatási technikát, majd végül egy tárcsázási módszert alkalmazott. Az összeomlás megelőzése érdekében oszlopokat és boltíves bejáratokat alakított ki a szobákba, de az egész építkezés eddig közel 50 euróba került, mivel az építőanyagok a vártnál olcsóbbak voltak.

Bár a barlanglakást nagyobb esőzések után néha elárasztja a víz, de az állandó 20 fokos hőmérséklet a forróbb nyári napokon is kárpótolja.

Andres a világhálón folyamatosan tájékoztatta követőit a munkálatokról, részleteket közölt arról, hogy hogyan alakul a különleges lakásépítés.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek