KuriózumEgy férfi betört egy 67 éves nő otthonába, de arra nem számított,...

Egy férfi betört egy 67 éves nő otthonába, de arra nem számított, hogy az idős nő fekete öves harcművész

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A mondás azt tartja, hogy soha ne ítélj meg egy könyvet a borítója alapján. A betörő azonban nyilvánvalóan nem gondolt erre, amikor betört a 67 éves idős nő otthonába a kaliforniai Fontanában, ahogy arra sem, hogy az alig 152 centi magas, látszólag gyenge és törékeny Lorenza Marrujo potenciális veszélyt jelenthetne a számára. Ennél nem is tévedhetett volna nagyobbat.

Lorenza egy aprócska, szelíd és kedves nő ugyan, de ha a helyzet megkívánja, elszántan tud küzdeni, ahogy azt a betolakodó is megtudta, amikor betört a lakásba. Lorenza több mint 26 éves harcművészeti képzéssel rendelkezik, fekete öves jujitsuban, és még mindig képes megvédeni magát.

Ami azt illeti, még egy meglehetősen ijesztő beceneve is van, ami nem is lehetne találóbb: „Lady Ninja”. Lorenza egyetlen percig sem habozott, amikor a betörő berontott a lakására, azonnal a kezébe vett egy baseballütőt, készen arra, hogy megvédje magát.

„Azt mondtam: Hátrálj meg, különben kénytelen leszek bántani téged!” – idézte fel a történteket Lorenza.

A betolakodó valójában nem volt teljesen idegen, az 59 éves D. Prestwood ezermester volt, aki több háztartásnál is dolgozott az idősek által lakott épületben. Ismerte az épületet, tudta, hogy juthat be észrevétlenül, de nem számolt Lorenza harcművészeti készségeivel.

Amikor a támadó, aki állítólag ittas volt, nem tudta legyűrni Lorenzát, elmenekült, de nem hagyta el az épületet, hanem egy másik lakóhoz is behatolt két emelettel lentebb, aki történetesen az idős hölgy jó barátja volt.

A 87 éves Elizabeth McCray tolószékben ül, és nem tudta megvédeni magát a részeg behatolótól. Szerencsére Lorenza gyorsan a segítségére sietett. Amikor belépett a szomszédja lakásába, látta, hogy a férfi Elizabeth fölött áll, aki a dulakodásban a padlóra zuhant. Ekkor habozás nélkül rávetette magát a támadóra, hogy megvédje barátnőjét.

„Vissza kellett hajlítanom az ujjait, hogy le tudjam őt rángatni Elizabethről. Kiabált, mert ez az egyik technikám, az ujjak behajlítása. Aztán bumm, könyökkel kétszer szegycsonton vágtam.” – mesélte Marrujo.

A férfi teljesen tehetetlen volt, miközben Lorenza a mellkasára és a torkára térdelt, és így, a földhöz szegezve tartotta őt, amíg a rendőrök megérkeztek. „Az egyik térdem a mellkasán volt, a másik a torkán, az egyik kezemmel az állát tartottam, a másikkal pedig a szemére céloztam.” – mesélte a nő a CBS Los Angelesnek.

„Jézus ott volt velünk, és erőt adott neki.” – mondta Elizabeth McCray. „Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen kistermetű nőnek ekkora ereje lehet.”

A betolakodó könyörgött Lorenzának, hogy engedje el, mert fájdalmat okoz neki, de az idős nő hajthatatlan volt. „Felemelkedett, és megpróbálta kicsavarni a kezemet, de ugyanakkor én is csavartam az övét, és nagyon gyorsan megfordítottam. Azt kiabálta, hogy fájdalmat okozok neki, de én azt feleltem, hogy nem érdekel. Nem érdekel, hogy mi lesz veled, mondtam, nem volt jogod bántani egy idős embert.” – emlékezett vissza Marrujo.

Elizabethet kórházban látták el, de már másnap hazamehetett. A férfit idősek bántalmazása gyanújával letartóztatták, és előzetes letartóztatásba helyezték 150 ezer dolláros óvadék fejében.

A rendőrök dicsérték Lorenza bátorságát és lélekjelenlétét, de ugyanakkor mindenkit óvatosságra intettek hasonló helyzetben. „Azt mondta, hogy egyszerűen csak előjött az kiképzése, úgy működött, mint az izommemória. Tudta, hogy segítenie kell a barátjának.” – mondta Jennie Venzor, a rendőrség egyik munkatársa a CBS Los Angelesnek.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek