KoktélEgy ejtőernyőből készített menyasszonyi ruha, mely életet mentett a háborúban!

Egy ejtőernyőből készített menyasszonyi ruha, mely életet mentett a háborúban!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy igazi menyasszonyi ruha nemcsak egy ruhadarab, annak története kell hogy legyen, és gyönyörű emlékeket kell ébresszen még évek múltán is. De egy ejtőernyőből készített menyasszonyi ruha, mely ráadásul a vőlegény életét mentette meg a háború idején, az egy valóságos csodatörténet.

A történet 1944-ben, a II. világháború idején zajlott. Akkoriban az amerikai pilóta Claude Hensinger, egy bevetésről tért vissza Japánból, egy harci repülő fedélzetén. Egy adott pillanatban, a repülő motorja lángba borult, és a rajta utazó katonáknak ki kellett ugraniuk ejtőernyőjükkel a gépből.

A pilótának sikerült letennie a gépet Kína területén, egy sziklás részen. Claude ott töltötte az éjszakát, ahol földet ért a gépe, és az ejtőernyőjét használta párna és takaró gyanánt. Másnap egy helyi ember rátalált és biztonságos helyre vitte, ahol már vártak rá a bajtársai is, és onnan együtt repültek haza.

Az ejtőernyőből készített menyasszonyi ruha, amely az életét mentette meg!

Egy év eltelte után a történet megismétlődött, de nem a fellegekbe, hanem a földön. Azzal az alkalommal, amikor Hensinger úr megkérte szerelme, Ruth kezét.

A pilóta ugyanis gyűrű helyett, és természetesen szerelme jeléül, azzal az ejtőernyővel kérte meg kedvese kezét, mely azelőtt megmentette őt a haláltól. Azt mondta Ruthnak, hogy nagyon szeretné, ha a menyasszonyi ruháját az ejtőernyő anyagának felhasználásával varratná meg. Ruth természetesen örömmel tett eleget ennek a kérésnek és az ejtőernyő anyagát, sőt a köteleit is felhasználták a nem mindennapi menyasszonyi ruha elkészítéséhez.

A ruha aztán az idő múlásával családi örökséggé vált, és a házaspár lánya is ezt viselte az esküvőjén. A 90-es évek elején, mivel nem született unokája, Ruth a ruhát egy II. világháborút megidéző kiállítás számára adományozta.

Jelen pillanatban a ruha az Amerikai Nemzeti Történelmi Múzeum állandó tárlatát gazdagítja.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek