HolotropikumEgy egyszerű vizelet vizsgálat során kiderülhet, hogy még hány évet fogsz élni!

Egy egyszerű vizelet vizsgálat során kiderülhet, hogy még hány évet fogsz élni!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy új kutatás szerint egy vizelet vizsgálat során megállapítható, hogy a szervezetben lévő antitestek mennyire vannak “elöregedve”, és ennek alapján kiszámítható, hogy egy ember még hány évig fog élni.

Egy egyszerű vizelet vizsgálat során kiderülhet, hogy még hány évet fogsz élni!

A tudósok felfedeztek egy 8-oxoGsn nevű anyagot, amely a sejtek állapotáról árulkodik, és amelyből egyre több jut a vizeletbe is, amikor az emberek idősödni kezdenek, ezzel elárulva az illető testének valós életkorát.

Jian-Ping Cai, a tanulmány szerzője, és a kínai Országos Gerontológiai Központ vezetője szerint a vizeletből kimutatható 8-oxoGsn-nek köszönhetően pontosabban meg lehet majd állapítani az emberek testének valódi életkorát és annak állapotát. Ezzel kapcsolatban kísérletet is végeztek, még hozzá 1.228 kínai személyen, akik életkora 2 és 90 év között volt. Az eredmények pedig azt mutatták, hogy a 8-oxoGsn aránya már 21 éves kor után emelkedni kezd, de a menopauzás nők esetében még magasabb arányt mértek.

A kutatók szerint azért nagyon fontos meghatározni a szervezet valós életkorát, hogy az öregedéssel járó betegségeket hatékonyabban tudják megelőzni, kezelni, és végső soron a 8-oxoGsn anyag szintjének függvényében hatásos megelőző kezeléseket lehet elvégezni, így javítva az emberek életminőségét, meghosszabbítva az életkort.

Ezt már olvastad? Ezekről a betegségekről árulkodik a vizelet színe!

A szakértők azt is megfigyelték, hogy az említett anyag jóval magasabb szinten van jelen a csontritkulásos, a Parkinson-kórban, vagy cukorbetegségben szenvedők szervezetében.

A kutatók a vizsgálatok alapján megállapították azt is, hogy a szülés akár 11 évvel is megöregítheti a nők szervezetét, illetve DNS-láncát.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek