KuriózumEgy édesanya szerint a gyerekek semmivel nem tartoznak a szüleiknek, és manipulatív...

Egy édesanya szerint a gyerekek semmivel nem tartoznak a szüleiknek, és manipulatív ennek az ellenkezőjét elvárni

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az édesanya kifejtette, hogy a szülők feladata gondoskodni gyermekeik fizikai és anyagi szükségleteiről. „Ez a minimum.” – mondta.

„A gyerekek semmivel sem tartoznak a szüleiknek.” – jelentette ki Lisa Pontius, aki véleményével meglehetősen nagy vitát váltott ki az interneten. Az édesanya, aki otthon neveli a gyerekeit, azt mondta, az, hogy a szülők megtesznek dolgokat a gyerekeikért, még nem jogosítja fel őket külön jutalomra.

Az egész akkor kezdődött, amikor Lisa közölte a követőivel a közösségi médiában, hogy meg kellett húznia bizonyos határokat a saját anyjával. A 33 éves Lisát többen is kritizálták a videója miatt, és az emberek azt mondták neki, hogy hálásnak kéne lennie mindazért, amit az édesanyja tett érte.

Fotó: Instagram/itsme.lisap

A nő azonban erre azzal vágott vissza, hogy ha meghúzunk bizonyos határokat, még nem jelenti azt, hogy nem értékeljük, vagy szeretjük az illetőt.

„A gyerekek nem tartoznak a szüleiknek egy bizonyos fajta kapcsolattal, és a szülőtől függően előfordulhat, hogy nem is tartoznak nekik tisztelettel, mert a tisztelet kölcsönös dolog.” – mondta a dél-karolinai Charlestonból származó édesanya.

„Egy felnőtt szülő és egy gyerek között mindenképpen más a dinamika. Lehet, hogy nem minden felnőtt képes erre.” – mondta Lisa, és hozzátette, egy szülőnek az a feladata, hogy gondoskodjon a gyerekeiről.

Fotó: Instagram/itsme.lisap

„Ez a szülő felelőssége. Az a minimum, hogy gondoskodj a gyerekeid fizikai és anyagi szükségleteiről. Az e fölötti szint az érzelmi szükségletek, amit a jó szülők meg is tesznek, de mindez nem feltételez egy függőségi kapcsolatot. Nem azzal az elvárással szereted a gyerekeidet, és gondoskodsz a szükségleteikről, hogy ezért cserébe vakon engedelmeskedjenek neked, mint felnőttnek.” – mondta.

Összegzésként még egyszer megerősítette, hogy a gyerekek nem tartoznak semmivel a szüleiknek, csak mert azok gondjukat viselték.

Videóját hamarosan több millióan látták, és több különböző megjegyzést is kapott. Sokan egyetértettek vele, de voltak olyanok is, akik hevesen tiltakoztak ez ellen.

Fotó: Instagram/itsme.lisap

„Ha a szüleik felnevelték őket, és segítettek nekik eljutni oda, ahol most tartanak, akkor mindent a szüleiknek köszönhetnek, hiszen ez magyarázza meg, miért olyan sikeresek most.” – írta az egyik hozzászóló.

„És mi történik, ha a gyerekeid nem takarítanak maguk után? Ha semmivel sem tartoznak neked, gondolom, megengeded, hogy kis senkiháziak legyenek.” – írta egy másik.

Lisa később a BuzzFeed-nek is interjút adott, elmondta, hogy férjével együtt imádják nevelni a gyerekeiket, és tisztázta, hogy is értette pontosan, amit korábban mondott: „A gyerekeim nem tartoznak nekem semmivel, amikor felnőnek, csak azért mert megszültem őket. Remélhetőleg addig kiérdemlem a rajongásukat és a tiszteletüket azzal a kapcsolattal, amit együtt kiépítünk, de ez nem garancia.”

Fotó: Instagram/itsme.lisap

Lisa a negatív hozzászólásokra is választ adott: „Folyamatosan ugyanazokat az üzeneteket láttam a videóimnál az idősebb generáció tagjai részéről, amelyek szerint a gyerekek tisztelettel tartoznak a szüleiknek, függetlenül attól, hogy a szülő hogyan bánt a gyerekkel, és szerintem ez egyszerűen naiv és irreális.”

„Nem kapsz részvételi díjat, csak mert otthont adtál a gyerekeidnek, és tisztán tartottad őket. Szerintem az egész „tetőt adtam a fejed fölé” megközelítés manipulatív, mert elméletileg neked akkor is lett volna, hol laknod, ha nincs gyereked, nem? A gyerek nem egy ingyenélő lakótárs, hanem tőled függ és a te felelősséged.” – magyarázta az álláspontját az édesanya.

Lisa megosztja mindennapi életét a követőivel a TikTokon, az Instagramon és a blogján is, és azt mondja, egyetlen dolog van, amiről azt reméli, hogy minden szülő megérti:

„Remélem, hogy a szülők, különösen a fiatal gyerekek szülei, megértik, milyen érzékeny és törékeny az a kapcsolat, amelyet a gyerekeikkel alakítanak ki. Remélem, megértik, hogy egy nap ők is felnőttek lesznek, és eldönthetik, hogy akarják-e, hogy az életük része légy, és remélem, hogy lesz okuk ezt akarni.”

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek