Koktél“Egy Down-szindrómás apa nevelt fel” - büszkén vállalja édesapját a fogorvos végzettségű...

“Egy Down-szindrómás apa nevelt fel” – büszkén vállalja édesapját a fogorvos végzettségű férfi

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy szíriai fogorvos, akit egy Down-szindrómás apa nevelt, azt mondja, ha tehetné sem választana soha más apát magának.

Jad Issa Down-szindrómában szenved, amely egy olyan genetikai betegség, amikor az illető személynek eggyel több kromoszómája van. A fejlődési és tanulási rendellenességekkel küzdő férfit azonban egyáltalán nem akadályozta betegsége abban, hogy csodálatos apa legyen.

A fia pedig hihetetlenül büszke Jadre, aki mindent megtett azért, hogy tanulhasson. Jad egy búzamalomban dolgozott, hogy el tudja tartani családját.

Fotó: Sader Issa/Instagram

“Egész életemben ő volt a legnagyobb támaszom, amikor szükségem volt rá, mindig ott volt mellettem. Tanulmányaim során anyagilag, lelkileg és minden tekintetben ő volt a legnagyobb támogatóm” – mondta Sader.

Sader azt is elmondta, hogy nagyon szereti, amikor az apját bemutathatja valakinek, aki nem ismerte eddig.

“Látható a büszkeség és az öröm a szemében. Mintha azt mondaná: igen, Down-szindrómás vagyok, de felneveltem ezt az embert, és mindent megtettem, hogy orvos legyen, és segítsen másoknak.”

Fotó: Sader Issa/Instagram

Sok Down-szindrómás betegnek nem lesz gyereke, míg mások úgy döntenek, hogy nem vállalják, de ez a csodálatos apa teljes életet él, és minden vágya az, hogy nagyszülő legyen.

Sader édesanyja nem szenved Down-szindrómában, de “ők ketten nagyon találnak egymással, egyszerűek, tele vannak szeretettel és gondoskodóak” – mondta Sader.

Egy olyan gyermek, akit egy Down-szindrómás apa nevel, sokkal együttérzőbb és kiegyensúlyozottabb, tisztában van vele, hogy mit szeretne elérni az életben, és kimért léptekkel halad előre.

Fotó: Sader Issa/Instagram

„A társadalom elfogadja őt, szeretik és tisztelik, úgy bánnak vele, mint minden hétköznapi emberrel” – magyarázta Sader.

Nagyon sok nő, amikor megtudja, hogy a gyereke Down-szindrómás, inkább az abortuszt választja. De „ha a nagyanyámat meggyőzték volna erről a lehetőségről, most nem lennék itt” – mondta Sader.

A legjobb apák szeretetteljesek és támogatóak, apának lenni sokkal több annál, mint együtt focizni a gyerekkel, az egy élethosszig tartó küldetés, egy örömteli feladat.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek