KuriózumEgy 7 éves kisfiú pénzt gyűjt súlyosan beteg öccsének, azzal, hogy gyalogol,...

Egy 7 éves kisfiú pénzt gyűjt súlyosan beteg öccsének, azzal, hogy gyalogol, szalad és kerékpározik – összesen 10921 km-t, ami a Hold kerülete

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy 7 éves kisfiú egy kihívással próbál segíteni súlyosan beteg kisöccsének. Összesen 10921 km-t szeretne megtenni, gyalog, futva és kerékpáron, ami a Hold pontos kerülete.

Harry Byrne bejárja a Föld műholdjának kerületét, kétéves testvére, Reuben, kedvéért, mert annyira szereti az öccsét, hogy még a „Holdat is lehozná a kedvéért”.

Reuben egy rendkívül ritka rendellenességgel született, ami miatt az agya fokozatosan leépül. A rendellenesség annyira ritka, hogy még nevet sem adtak neki – kevesebb, mint 20 esetről tudnak világszerte. Harry úgy döntött, hogy adománygyűjtéssel próbálkozik, és ezt az „űrbeli kirándulást” választotta módszerül.

Harry Byrne és családja

Természetesen a családtagok, barátok és más „holdutazók” is segítenek neki, hogy megtegye a 10921 km távolságot mindössze 3 hónap alatt.

Harry azt reméli, hogy a kihívással sikerül összegyűjtenie 4000 fontot a Julia’s House gyermek hospice szervezet számára, és a Naomi House & Jacksplace szervezetnek, hogy segítséget nyújtson a súlyosan beteg gyermekek számára.

„Nagyon büszkék vagyunk Harryre. Olyan különleges kötelék van közte és Reuben között.” – mondja a gyerekek 29 éves édesanyja, Sophie.

Harry Byrne

„Reubennek rendkívül összetett igényei vannak, és éjjel-nappal gondoskodni kell róla valakinek, aki tudja, mire van szüksége. Ez hihetetlenül fárasztó a számunkra. Szóval amikor jönnek az ápolók a Julia’s House-tól, és biztosítanak nekünk egy kis szünetet, azt jelenti, hogy egy kicsit kikapcsolhatunk, és megnyugodhatunk, hogy Reuben biztonságban van, szerető kezek közt.” – mondja az édesanya.

„Reubennek akár 10 rohama is lehet egy nap, és ez nagyon ijesztő, mert mindig az jár a fejedben, hogy ez lehet az utolsó.” – tette hozzá. Egy alkalommal Reuben épp az iskola kapujában lett rosszul, és Harry azonnal rohant, hogy segítsen. „Simogatta a fejét, és azt mondta neki: Minden rendben van Reu Reu, semmi baj.”

„Egyszerűen csodálatos vele, és mindketten olyan bátrak. Azt hiszem, ez fogja összetörni a szívünket a legjobban, ha Reuben tényleg elmegy, mert annyira szeretik egymást.”

Harry Byrne és Reuben

Harry „A race around the moon” nevű kihívása július 31-én vette kezdetét, és 3 hónapig tart. A kisfiú eddig már több mint 300 támogatót szerzett, akik csatlakoztak Facebook csoportjához, több kilométerrel hozzájárulva a teljesítményéhez, és adományokat adva a helyi gyermekgondozóknak.

Nicky Clack, a Julia’s House adománygyűjtési ügyintézője elmondta: „Harry hihetetlen nagy testvér, és idén abszolút sztár volt a Julia’s House számára gyűjtött adományok és a figyelemfelkeltés szempontjából. Óriási változást hoz ilyen fiatalon sok helyi gyerek és család számára, akik a gondoskodásunktól függenek. Hatalmas köszönetet szeretnénk mondani Harrynek a Hold körüli útjáért, és jó utat kívánunk neki ezen a kozmikus kalandon!”

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek