A 17 éves pannonhalmi gimnazista naponta 4-5 órát tölt azzal, hogy a daganatos betegségeket kutatja.

Egy 17 éves magyar fiú ért el áttörést a rák gyógyításában

Seitz Erik nem mindennapi tinédzser, a 17 éves magyar fiú a rák gyógyításában ért el kiváló áttörést, ő a Semmelweis Egyetem kutatócsoportjának legfiatalabb tagja. A fiú egy új fehérjét fedezett fel, ami lehetséges célpont lehet a rákgyógyításban.

A fiatal fiú tavaly került kapcsolatban a rákkutatással, amikor beválogatták a Nemzetközi Kémiai Torna magyar delegációjába. Ekkor nyílt lehetősége arra, hogy csatlakozzon a Semmelweis Egyetem magyar és külföldi professzorokból, orvostanhallgatókból álló kutatócsoportjához.

“A rákos áttétek kialakulását akarjuk megelőzni, ami azt jelenti, hogy az emberi testen belül egyik szövetből a másikba átterjedjen egy ráktípus. Egy új fehérjét találtam, amely lehetséges gyógyszercélpont. De ez csak számítógép-alapú adat, úgyhogy még a gyakorlatban is alátámasztásra szorult” – mondta Seitz Erik.

A fiú felfedezése elméletben leállította az áttétek képződését a daganatos betegeknél. Azt egyelőre még nem tudni, hogy gyakorlatban milyen eredmény születik, a fiú felfedezését hamarosan egy biotechnológiai cég is megvizsgálja.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.