KuriózumEgészen megrendítő a híres neurológus, Oliver Sacks halála előtti írása

Egészen megrendítő a híres neurológus, Oliver Sacks halála előtti írása

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A híres neurológus, Oliver Sacks halála előtti utolsó cikke egészen sokkoló!

Egészen megrendítő a híres neurológus, Oliver Sacks halála előtti írása

Oliver Sacks, a híres neurológus, a The New York Times-ban publikált utolsó cikkében a következőket írta.

„Ez előtt egy hónappal azt gondoltam, hogy makkegészséges vagyok. 81 évesen, még naponta úsztam és szaladtam. De a szerencsém eddig tartott! Pár napja tudtam meg, hogy a májamra áttétes lett a daganat, melyet ezelőtt 9 évvel diagnosztizáltak nálam, a szememen. Akkor a tumort eltávolították, melynek következtében egyik szememre megvakultam.

Kevés volt a valószínűsége annak, hogy a tumor áttétes lehet, de sajnos ez most bekövetkezett. Hálás vagyok a sorsnak az utóbbi 9 évemért, és igyekszem a maradék hátralevő időmet is maximálisan kihasználni. Igyekszem elmélyíteni a meglévő barátságokat, elbúcsúzni a szeretteimtől, kiadni még néhány fontos cikkemet, és utazni, míg az erőm engedi.

Tudom, hogy nincsen időm felesleges dolgokra, minden időmet magamra és a barátaimra fordítom. Nem állítom, hogy nincs bennem félelem, de ezt felülmúlja a hála érzése, az hogy szerettem és szeretve voltam.

Hálás vagyok mindazért, amit adott számomra az élet és örvendek, hogy én is adhattam magamból, az írásaimon keresztül a gondolataimból az utókor számára!”

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek