LélektárEckhart Tolle szerint ilyen spirituális szempontból a szeretet - Egóból szeretsz vagy...

Eckhart Tolle szerint ilyen spirituális szempontból a szeretet – Egóból szeretsz vagy igazán?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A szeretet spirituális nézőpontja Eckhart Tolle szerint!

Eckhart Tolle napjaink legismertebb és legkedveltebb spirituális tanítója, aki szerin az Igaz Szeretet csak a jelenben tapasztalható meg és élhető át teljesen. Emellett minden embernek együttérzőnek kell lennie önmagához, majd a másik félhez, mert ezen érzés nélkül az Igaz Szeretet csak mítosz marad.

Ha nem tudsz úgy tekinteni a párodra, mint saját magadra, akkor ez megteremti az egódat, sőt fel is erősíti azt, és minél inkább eltávolodsz önmagadtól, úgy távolodsz el a párodtól is, mert az egód átveszi a hatalmat az életed fölött. Az egó által üressé tett szeretetben a másik ember szenvedni fog.

Tolle úgy véli, hogy amíg nem vagy képes teljesen a jelen frekvenciáira összpontosítani, addig kapcsolatai, még az intim viszonyaid is, nem fognak jól működni. Egy ideig lehet, hogy minden tökéletesnek tűnik, de szinte teljesen biztos, hogy veszekedések, konfliktusok, elégedetlenség, lelki, vagy akár fizikai terror is kialakulhat. És egy nap azt veszed észre, hogy a szeretetből, szerelemből gyűlölet alakult ki, és folyamatosan megy a harc, a dráma a pároddal, ami végül tragédiába is torkollhat.

Eckhart Tolle szerint “a szeretet, mint egy folyamatos érzelmi állapot, ma már nagyon-nagyon ritka, olyannyira, mint a tudatosan gondolkozó ember.”

Tolle megjegyzi azt is, hogy könnyebben meglátod a párodban a hibákat, mint saját magadban. Pedig ott van benned is az irigység, a kontrollmánia, a dühkitörések, a feladás, a bosszúvágy, vagy akár a fizikai agresszió.

Akkor mi az Igaz Szeretet?

Ha jelen vagy egy kapcsolatban, és ezt a párod is érzi, akkor a szeretet fejlődni fog, és ha a figyelmedet még inkább a jelenre összpontosítod, akkor kialakul az Igazi Szeretet – vallja Eckhart Tolle.

Törekedj mindig arra, hogy a jelenre rávilágító belső fényed mindig erősebb legyen az egódnál és a testi fájdalmaidnál. Ismerd meg önmagad, mert ha ez sikerül, magad mögé utasíthatod a világ zaját, problémáit, és csak a szeretetre, a boldogságra lesz időd. Teremts helyet a szeretetnek, a fénynek a szívedben, mert csak így tapasztalhatod meg a igazi boldogságot.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek