HolotropikumÉbredtél már fel az éjszaka közepén úgy, hogy nem tudtál megmozdulni? Most...

Ébredtél már fel az éjszaka közepén úgy, hogy nem tudtál megmozdulni? Most megtudhatod, hogy miért van ez!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ismerős az az érzés, amikor felriadsz az éjszaka közepén, és nem tudsz megmozdulni? Most megtudhatod, hogy mi áll ennek a jelenségnek a hátterében!

ejszakai-ebredes

Ez kétségtelenül egy szörnyű érzés, egyszerűen rosszabb, mint bármilyen rémálom, hiszen képtelenek vagyunk megmozdulni, beszélni, bármennyire is erőlködünk.

Akik átélték ezt az irtózatosan kellemetlen érzést, arról számoltak be, hogy olyan volt, mintha egy természetfeletti lény, vagy entitás ülne a mellkasukon, és nyomná az ágyhoz őket. Vannak, akik ezt az agyuk “játékának” tudják be, mások meg azt hiszik, hogy démoni erők keríti ilyenkor hatalmukba, és bénítják le másodpercekre, vagy akár pár percre is testüket. Egyesek egy erős robbanásszerű hangot is hallanak, mielőtt bekövetkezne a roham, ami még ijesztőbbé teszi a szörnyű állapotot.

A kutatók szerint ezen jelenség mögött az állhat, hogy az éjszaka közepén az agy hirtelen ébred fel, miközben a test még “alvó” állapotban van. A szakemberek szerint viszont nem kell aggódni emiatt, mert nem okoz semmiféle betegséget, csak ijedtséget. Az okok között lehet a kevés, vagy a háton való alvás.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek