KuriózumEbből az 5 biztos jelből tudod, hogy toxikus barátokkal vagy körülvéve

Ebből az 5 biztos jelből tudod, hogy toxikus barátokkal vagy körülvéve

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Miről ismerheted fel a toxikus barátokat?

A barátaink a választott családunk, akik ott vannak mellettünk jóban-rosszban, elfogadnak olyannak, amilyenek vagyunk, ítélkezés nélkül támogatnak. Olyan barátokat kell választani, akik nem visszafelé húznak, hanem előmozdítják a fejlődésünk.

Léteznek olyan barátságnak nevezett kapcsolatok, amelyek megkeserítik az életünket, és bármennyire is azt érezzük, hogy nem jó, mégsem tudunk nemet mondani. A toxikus barátok kritizálnak, állandó negativitásukkal az egész életünket megfertőzik. Mindennapjainkat nagyban meghatározzák baráti kapcsolataink, ezért vigyázzunk, hogy milyen ismerősökkel, barátokkal vesszük körbe magunkat.

Az ilyen típusú emberek negatív hatással lehetnek az életünkre!

1. Állandóan stresszesek

Az olyan személyek, akik a legkisebb apróságtól is feszültek lesznek, elsírják magukat, állandóan panaszkodnak, negatív hatással lehetnek az életünkre. Automatikusan átvesszük tőlük a negatív energiát, és ők pedig elvonják a pozitív energiánkat. Az ilyen személlyel való kapcsolat mentális kimerültséghez vezet.

2. Nem képesek elfogadni a dolgokat és személyeket úgy, ahogy vannak!

Vannak, akik állandóan kritizálnak, elégedetlenkednek, nem tudják elfogadni a dolgokat úgy, ahogy vannak. Nem is próbálnak változtatni a hozzáállásukon, és gondolkodásmódjukon. Minél inkább megpróbáljuk megérteni a körülöttünk lévő embereket, annál jobban fogjuk érezni magunkat a bőrünkben.

3. Rossz szokások

Borzasztóan nehéz leszokni az olyan káros szokásokról, mint pl. a dohányzás, alkoholfogyasztás, egészségtelen ételek fogyasztása stb. Ha olyan emberek társaságában vagyunk, akik káros szenvedélyeknek hódolnak, és nem is akarnak megszabadulni tőlük, akkor nagy az esély rá, hogy minket is csak visszahúznak.

4. Állandóan ellentmondanak

Nem látnak távolabb a saját orruktól, mindig az igazukat hangoztatják, és meg vannak győződve arról, hogy csak az ő véleményük helyes. Nem akarnak kilépni a komfortzónájukból, és nem hajlandóak változtatni az életükön. Összpontosítsunk az élet pozitív dolgaira, és ne hagyjuk, hogy az ilyen emberek elrontsák a kedvünket.

5. Kihasználnak

Mindenkinek az életében vannak olyan személyek, akik csak akkor hívnak, keresnek, ha valamire szükségük van. Viszont, ha mi fordulunk hozzájuk valami problémával, akkor épp nem érnek rá. Az ilyen személyek csak kihasználnak, jobb, ha minél hamarabb megszakítjuk velük a kapcsolatot.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek