HolotropikumEbben az időben a legideálisabb kávét inni reggel

Ebben az időben a legideálisabb kávét inni reggel

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Melyik az ideális időpont a reggeli és a délutáni kávénk elfogyasztásához?

Egyes emberek számára, a reggeli teljes mértékű felébredés elengedhetetlen kelléke egy csésze gőzölgő fekete kávé. Ennek az energizáló italnak a szervezetünkre gyakorolt, jótékony hatása mindenki által ismert.

Előfordul azonban, hogy sok ember túlzásba viszi a kávéfogyasztást, szinte ezzel váltva ki az egyes étkezéseket, ami nagyon káros lehet az egészségre nézve. Nézzük, melyek azok az időpontok a nap folyamán, amikor a szakemberek javasolják a kávé fogyasztását!

A napi kávé elfogyasztásának legoptimálisabb időpontja a 9.30-11.30 és a 13.00-17.00 közötti időszakok.

A Farmakológia tudománya, amely a gyógyszerek és a test közötti kölcsönhatást tanulmányozza, rávilágít arra, hogyan reagál a testünk a kávéval való „találkozásakor”, és az alábbi következtetésre jutott: a kortizol, mely a stresszre adott válasz hormonja, legmagasabb szintjét reggel 8:00 és 9:00 között, valamint délután 17: 30-18: 00 között éri el.

Ezekben az intervallumokban a kávé ronthat az amúgy is ideges és izgatott állapoton, ezért javallott mellőzni ilyenkor a fogyasztását. A legjobb időpont tehát egy kávé elfogyasztására az a periódus a nap folyamán, amikor a legalacsonyabb a szervezet kortizol szintje.

Ezekben az intervallumokban egy jó kávé tényleg segíthet és energiával tölthet fel bennünket. Az elfogyasztott napi kávémennyiség azonban nem haladhatja meg a két csészét, annak érdekében, hogy elkerüljük a függőség kialakulását.

Ha pihentető alvásra vágyunk, 17.00 óra után már ne fogyasszunk kávét.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek