A híres magyar szívsebész megosztotta gondolatait a jelenlegi helyzetről.

Prof. dr. Papp Lajos szívsebész, nyugalmazott egyetemi tanár, akit bizonyos körökben szinte guruként tisztelnek. A nyugdíjazott professzorral 2021. március 22-én a Hazafiak Szövetsége készített interjút verőcei birtokán. A beszélgetés során olyan témák kerültek terítékre, mint a világjárvány okozta a bizonytalanság, valamint a természet és a hit fontossága az emberek életében.

Dr. Papp Lajos szerint a jelenlegi helyzettel kapcsolatos bizonytalanság ellen a legjobb, amit tehetünk, hogy kevesebbet nézzük a tévét, hallgatjuk a rádiót, és ehelyett több időt töltünk a természetben, a szabadban, családunkkal, barátainkkal és Istennel.

„Józanul élj. Egyél, igyál jókat, legyél társaságban, legyél a barátaiddal, a szüleiddel, legyél a Jóistennel.” – mondja a professzor, aki a hit erejét külön is kihangsúlyozta, mondván, hogy azoknak, akik hisznek Istenben, nincs mitől félniük.

Ugyanakkor azt is kihangsúlyozta, hogy ez semmiképpen sem jelenti azt, hogy semmi mást nem kell tennünk: minden helyzetben a józan eszünket kell használnunk, és a tudományos tényekre kell hagyatkoznunk.

A professzor kifejtette, hogy az emberi élet alappillérei a test, a szellem és a lélek hármasa, és mindhárom egészségére oda kell figyelnünk. Ezért azt tanácsolja, biztosítsuk a vitaminszükségletünket – különös tekintettel a C- és D-vitaminra, hogy megerősítsük az immunrendszerünket, és töltsünk minél több időt a szabadban.

„Ki kell menni a természetbe. A természetben a testünk, szellemünk, lelkünk ápolása a fontos.” „Nem szabad félni. Bízzatok a természetben.” – tette hozzá, és felhívta a figyelmet arra, hogy Krisztus legfőbb tanítása is ez volt: nem szabad félni. „Ne engedjék, hogy a félelem a testükbe lopózzon. Szabad levegő, mozgás és imádkozás.”

Elmondása szerint az a legfontosabb, hogy ne essünk túlzásokba, élvezzük az ébredező tavaszt a természetben, hallgassunk zenét, olvassunk, és tapasztaljuk meg a húsvéti ünnepkör igazi erejét, a „szakrális lét” erejét.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.