Dr. Michael Beckwith: A Spirituális Ébredés 4 szintje! – Te melyik tudatossági szinten vagy?

Minél többet gyakoroljuk a tudatos gondolkodást, annál erősebb lesz a kötelék a spirituális énünk és az életünk között.

Dr. Michael Beckwith: A Spirituális Ébredés 4 szintje! - Te melyik tudatossági szinten vagy?

Dr. Michael B. Beckwith, az Agape International Spiritual Center alapítója a Spirituális Ébredés 4 szintjét határozta meg, amelyek gyakorlásával mindenki javíthat az életminőségén, lelki és szellemi egészségén.

1. Az Élet értem van

Minden okkal történik, és ez az egyik ok az, hogy a tudatállapotod folyamatosan fejlődjön, hogy magasabb szintre kerüljön. Ha ezt nem ismered fel, úgy járhatsz mint a többi ember, aki beragad, leáll a fejlődésben, és nem tudja, hogy mi a következő lépés az életében.

Ha hagyod, hogy kikészítsen a főnököd, ha engeded, hogy a párod kihasználjon, a gyerekeid zsaroljanak, akkor ez nem más mint egy mártír, áldozat szerep, amely nem vezet sehova. Meg kell értened, hogy a te életed arról kell szóljon, hogy boldog és elégedett légy.

2. Az életemet én irányítom

Tapasztalatok szerint a legtöbb ember akkor nő fel igazán, mikor leteszi az áldozat szerepet, és elkezd hinni magában, elhiszi azt, hogy neki is van szava, ő is befolyásolhatja az élete alakulását, és vannak választási lehetőségei.

Ez az a szint, amikor az illető öntudata, lelki ereje visszatér. Ez persze újabb problémákat szülhet, hiszen a barátaidnak hitt emberek hátat fordíthatnak, mivel nem fog tetszeni nekik az új éned. Ez pedig nem az új éned, hanem a Spirituális Ébredésed második szakasza, ami egy nagyon fontos előrelépés.

3. Az élet rajtam keresztül történik

Ezen a szinten már elkezdel hinni az életben, megbízol benne, abban, hogy bármi is történik, annak oka és célja van. A harmadik ébredés szintjének elérésében, minden reggel békében ébredsz, lelkesen örülsz a napnak, mert úgy érzed, hogy minden tele van lehetőségekkel, csak ki kell választanod számodra a legelőnyösebbeket.

Már nem reagálsz az életed eseményeire, hanem te irányítod azt. Élvezz ki minden percet, örülj a szabadságnak, a harmóniának.

4. Az Élet Én vagyok

Ez már a csúcs. Ennél a szintnél már tudatosul benned az, hogy az élet egyenlő veled, és minden összefüggésben van az életeddel, te is a nagy egészhez tartozol, oda ahová a természet, a növényzet, az állatvilág.

Mindent áthat a szeretet, a megvilágosodás.

Annyi csupán a dolgod, hogy bízz az Univerzum erejében, és érezd jól magad.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top