A hosszú élet titka, az egészséges életmód Dr. Andy szerint, aki még mindig rendszeresen tornázik és úszik!

Dr. Andy, a 101 éves gyerekorvos, aki még mindig imádja a munkáját!

Dr. Andy még mindig nagyon aktív, 101 éves korában is orvosként dolgozik a Miami Miller School of Medicine központban. A sokéves tapasztalattal rendelkező orvos egyáltalán nem tervezi még, hogy nyugdíjba vonulna, elmondása szerint az tartja őt életben, hogy az embereken tud segíteni.

“Ez egy nagyon jó érzés. Ez nem is munka, csak egy kellemes időtöltés. Mi lehet fontosabb annál, mint segíteni másoknak” – mondta a CBS News-nak.

Dr. Andy nem csak egy elismert szakember, hanem a második világháborús haditengerészet veteránja. A katonai gyermekgyógyászatban végzett munkájáért Dr. Andy kitüntetést is kapott. Az idős orvos több mint egy évszázada él, és látta, hogy mekkora változáson megy keresztül a világ, főleg az egészségügy és az orvostudomány területén. Akkor is hősiesen helytállt, amikor nem voltak oltások, amelyek megvédték az embereket bizonyos betegségektől.

“A gyermekbénulás kegyetlen volt. Nagyon nagy volt a halálozási arány, sok gyerek kapott vas tüdőt” – emlékezett vissza Dr. Andy, aki az oltóanyagokkal kapcsolatos kutatásokban is részt vett.

Azóta sok idő eltelt, de Dr. Andy még mindig élesen emlékszik arra, milyen érzés volt, amikor az első vakcinák segítettek a gyermekbetegségek kezelésében. “Adtunk a gyereknek egy adagot, és szó szerint olyan volt, mintha a leukémia elmúlt volna. Ez a fajta elégedettség nagyon jó érzés – emlékezett vissza.

Hosszú életét az úttörő orvosi fejlesztéseknek és az egészséges életmódnak köszönheti. Dr. Andy hetente egyszer vagy kétszer úszik, és súlyozik, és úgy érzi, soha nem szeretné abbahagyni a gyógyítást.

“Segíteni az embereken a legjobb dolog a világon” – vallja.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.