HolotropikumDörzsöld be a bőröd hagymával! Nem fogod elhinni, hogy milyen hatást érsz...

Dörzsöld be a bőröd hagymával! Nem fogod elhinni, hogy milyen hatást érsz el!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A hagyma csodás. Nem hiányozhat a magyar konyhából, és hatóanyagainak köszönhetően a természetgyógyászat tárházából sem. Isteni ajándék, amely odakint zöldell a kertekben, vagy a piaci árusok standjainál. Az alábbiakban sorra vesszük azokat a területetek, ahol a hagyma segít a gyógyulásban.

hagyma

Égési sérülések esetén

Naponta tűzközelben vagyunk, főként most, hogy indul a grillparti szezon, így a kinti sütögetések során ha nem vigyázunk, megégethetjük magunkat. Ha ez legközelebb bekövetkezik, hamar vágjuk le egy hagymakarikát, és tegyük rá a sérült bőrre. A benne lévő hatóanyagok enyhítik a fájdalmat és felgyorsítják a regenerálódást, megakadályozva a sebhelyek megmaradását.

Rovarcsípések ellen

A hagyma erős, jellegzetes illata elűzi a szúnyogokat. De ha mégis megcsíptek a vérszívók, akkor kenjük be a dudorokat, így megelőzhetjük a viszkető érzést.

Fülfájás ellen is jó

A lila hagyma a legjobb, ha a fülfájás enyhítéséről van szó. Egy kevés hagymát tegyünk be pár percre a fülünkbe, amely elpusztítja a fertőzést okozó kórokozókat, és a fölösleges fülzsírt is feloldja.

Lázcsillapító

Ha belázasodtunk, vágjunk le egy vastagabb hagymaszeletet, tegyük a zokninkba, húzzuk fel. Hamarosan a lázunk lejjebb megy.

Méregtelenít

A hagyma rendszeres fogyasztásával semlegesítődnek a felgyűlt méreganyagok, főként, amelyek a vírusok pusztulása után maradnak a szervezetünkben.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek