HolotropikumDörzsöld a banánhéjat az arcodhoz, meg fogsz lepődni a hatásától!

Dörzsöld a banánhéjat az arcodhoz, meg fogsz lepődni a hatásától!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az elmúlt években több tanulmány is azzal a végkövetkeztetéssel zárult, hogy a banánhéj olyan jótékony hatóanyagokat tartalmaz, amelyekkel több egészségügyi probléma, rendellenesség is kezelhető. Ezért ha legközelebb banánt vásárlunk és elfogyasztottuk a finom belső részt, a héjat ne dobjuk ki, hiszen a következő esetekben nagyszerűen felhasználható.

bananhej

1. Szabaduljunk meg a szemölcstől

A banánhéj belső részének egy darabját egy ragasztószalaggal, vagy nagyobb sebtapasszal a szemölcsre kell rögzíteni, majd rajta kell hagyni egész éjszaka. Addig ismételjük az eljárást, amíg a csúnya kinövés elmúlik.

2. Szabaduljunk meg a pattanásoktól, ráncoktól

Annyit kell tennünk, hogy a héj belső részével rendszeresen bedörzsöljük arcbőrünket, hagyjuk rajta fél órát, és utána langyos vízzel mossuk le. Az eredmény: frissebb, üdébb arcbőr.

3. Remek tisztítószer

Nagyszerűen kifényesíti az ezüst tárgyakat, étkészletet, a bútorokat is, így érdemes egy banánhéjjal végigdörzsölni mindent.

4. Fogfehérítő

Ha naponta, több héten keresztül bedörzsöljük a héj belső részével a fogainkat, hamarosan fehérebb árnyalatúvá válnak.

5. Enyhíti a rovarcsípéseket

Bármilyen rovar, vagy bogárcsípés esetén csillapítsuk a viszkető, bizsergő érzést banánhéjjal. Egy darabot tegyünk rá, a belső részét kell itt is használni.

6. Enyhíti a pikkelysömör tüneteit is

Pikkelysömörös bőrfelületet érdemes banánhéjjal bekenni, mivel nagyszerűen nyugtatja a bőrt. Tíz perccel a bedörzsölés után már enyhülnek a kellemetlen tünetek.

7. Érzéstelenít is

Bőrirritáció esetén érdemes a héj belső felével bekenni a problémás területet, és 10–15 perc múlva a probléma megszűnik.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek