OtthonDekoratív fű – sokoldalú kiegészítő a kertben

Dekoratív fű – sokoldalú kiegészítő a kertben

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A virágokhoz hasonlóan, a növények is dekorációs elemeknek számítanak. Azonban ahhoz, hogy a kertedből a maximumot hozzák ki, kell nyújtanod számukra egy kis segítséget.

Egyike a természetes díszítőelemeknek a fű. Ez a növény képes rendet teremteni egy olyan kertben, amely dugig van tömve virágokkal, egyéb növényekkel. Ugyanakkor, hogy oda helyezed el, ahová kell, egyéb szerepeket is betölthet!
Először is, mivel a dekoratív fű magasabbra nő a többi növénynél, tökéletes „támfal” lehet, főként ha az őt körülvevő virágok sokkal alacsonyabb méretűek.

Habár a számára ideális hely a talaj, megpróbálkozhatsz füvet növeszteni cserepekben is. Ebben az esetben kizárólag díszítőelemként fog szolgálni azon a területen, ahová kerül, ugyanakkor jó, ha más növényt és virágot is melléje ültetsz. A megfelelő kontraszt elérése érdekében, használj különböző felépítésű növényeket.

Méretes „koronája” lévén képes életet csempészni a kerted leghidegebb zugába is. Az olyan barátságtalan övezetek, mint például az úszómedence szegélye, kiváló hely egy cserép díszfű számára! Ha néhány fajt meghonosítasz a medence körül, máris más lesz a hangulat – sokkal családiasabb, melegebb, befogadóbb lesz úgy a kert, mint maga az úszómedence is.

Szintén a fű típusának függvényében, teleültethetsz egy pár hatalmas méretű cserepet, a terasz vagy kert szépítése céljából. Például a „pónifarokfű” tökéletes választás – egy mexikói dekoratív fűféléről van szó, amelynek színe nyers zöld, a végén aranyba borulva, pelyhesen, akárcsak egy pónifarok. Előnyös is, mivel kitart a szárazságban, így nem kell gyakran öntöznöd sem.

Színe miatt akár a sziklakertedbe is beépítheted a díszfüvet, továbbá a bokrok között is megtalálja a helyét.
Nem utolsó sorban, a díszfű alkalmas a sétálók elhatárolására, ugyanakkor jól fest a zöldségeskertben is, mivelhogy nem ártalmas a többi növényre nézve.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek