Deepak Chopra: 4 tanács, hogy több minőségi idő jusson magadra!

Ha valamit kevésbé szeretsz csinálni, akkor az idő szinte megáll, rendkívül lassúsággal múlnak a percek. Azonban ha valami felcsigáz, jól telik, akkor csak úgy repül az idő.

Deepak Chopra szerint a boldogság egyik kulcsa, hogy minél több és minőségibb időt tölthess magaddal, ezért most következzen négy tanács tőle, amit érdemes megfogadni és kipróbálni.

1. Az időt az határozza meg, ahogy vélekedsz róla

Ha attól félsz, hogy semmire sem jut időd, akkor szorongani, kapkodni kezdesz, és a végén az idő kifolyik az ujjaid közül. Ezért mikor felébredsz, gondolj arra, vagy mond ki hangosan, hogy “ma minden, számomra fontos dologra jut időm”. Persze, az is segít az időbeosztásodon, ha reggel egy órával korábban kelsz fel, és átfutod a teendőidről szóló listát.

2. Élj a jelenben

Biztos, sok helyen hallottad már, hogy a jelenre kell koncentrálni, a mostnak, a pillanatnak kell élni. De belegondoltál, hogy valójában mit jelent a jelenben élni? Deepak Chopra szerint a tudatos én-állapotban az idő egyáltalán nem múlik, hanem folyamatosan megújul. És ez nem más, mint a jelen, hiszen ha a jelenben vagy, akkor képes vagy akár 100 százalékig arra koncentrálni, amit éppen csinálsz, amivel éppen foglalkozol. És csak így érhetsz el sikereket.

3. Tégy rendet az elmédben

Ha tele van a fejed, akkor képtelen van magadra figyelni, és mindig az az érzésed, hogy nem jut időd semmire, fölösleges dolgokra pazarolod a perceidet, óráidat, amilyen például a buszozás a munkahelyedről az otthonod irányába. Ezért kell tisztaságot teremtened a fejedben, mert csak így leszel képes mélyebb tudatállapotba kerülni, ahol megtapasztalhatod az idő állandóságát és annak csodáját.

4. Az időre nem szabad negatívumként gondolnod

Az időre ne úgy gondolj, mint valamilyen stresszforrásra:, hogy milyen gyorsan telnek a napok, holnap vajon milyen teendőket kell elvégezned. Az időt élvezned kell, mert minden perc egy ajándék, aminek te is részese vagy.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top