A világ egyik legnagyobb szellemi vezetője, a Dalai Láma szerint, ha mindig mosolygunk, nem számít, hogy milyen nehézségekkel nézünk szembe, azokat könnyebben le tudjuk győzni, mivel egy mosoly rendkívüli erővel bír.

“Számos nehézséggel kellett szembenéznem életem során, és az országom is kritikus helyzetben van. De én mégis mosolygok, és a mosolyom másokra is átragad, és ez jó. Mikor arról kérdeznek, hogy miért mosolygok szinte állandóan, azt válaszolom, hogy én mosolygásban profi vagyok, és a mosolygás a tibeti ember egyik sajátossága. Mi vidám természetű emberek vagyunk.

A jókedvemet a családomtól örököltem. Egy kis faluban születtem, ott is nőttem fel, ahol szabadabban játszhat az ember, nem úgy, mint egy nagyvárosban. Nagyon sokat nevettünk, viccelődtünk, tréfálkoztunk. Ennek nálunk nagy hagyománya van. Azonban a jókedv mellett nálunk fontos, hogy mindenki megtanulja a felelősségvállalást, és hogy józanul gondolkodjon. Természetesen a mi életünkben is akadtak problémák, viszont a negatív gondolatok sosem segítettek a megoldásban, sőt inkább megsemmisítették a belső lelki békét. Ha pesszimisták vagyunk, életünk aggódással, idegességgel fog telni. Ezért kell a türelem, a pozitív gondolatok, a megértés szempontjából megközelíteni a dolgokat.

Jómagam 50 évig, ha úgy tetszik, hajléktalan voltam, de mégis számos helyen hajlékra találtam, aminek köszönhetően rengeteg emberrel, kultúrával megismerkedhettem, papoktól kezdve a tudomány és a közgazdaság legnagyobb gondolkodóikig. Mindig igyekszem a dolgok jó oldalát nézni, megragadni a nagyszerű lehetőségeket, hogy találkozzak emberekkel, és mindennél fontosabb a lelki békém, nyugalmam megőrzése.

Imádom a nevetést, mosolygást. Szeretem azt, hogy minden embernek más, egyedi mosolya van. Mindig arra törekszem, hogy több barátot szerezzek, és rengeteg őszinte mosolygós ember legyen a világban. Ez a legnagyobb vágyam. Úgy hiszem, hogy csak az ember képes mosolyogni, nevetni, így hát foglalkozzunk azzal, hogy megteremtsük az ehhez szükséges feltételeket.”

In case you missed it, here is the Dalai Lama joking around during his address at the Council of Europe.

Watch the event in full on our website: http://bit.ly/2caCWbU

Közzétette: euronews – 2016. szeptember 16.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.