LélektárDalai Láma - az élet 15 elve, melyet érdemes megfogadni

Dalai Láma – az élet 15 elve, melyet érdemes megfogadni

Nyereményjáték: Kattints ide és vidd el a főnyereményt a Filantropikum és a RIAVITA közös játékán!

Mindössze 6 éves volt, amikor elszakították őt a szüleitől. 15 évesen már a katonaságban szolgált, míg 25 éves korában erőszakkal kellett elhagynia Tibetet, és Indiába menekülnie. A Dalai Láma most 79 éves, és egy egész világ csüng az inspiráló, lélekgyógyító szavain.

Az élete messze sem volt könnyű vagy egyszerű. De ezek az elvek segítették őt abban, hogy azzá a nagyszerű emberré váljon, akit ma ismerünk. Vajon milyen lenne a világ, ha mindannyian megfogadnánk ezeket az élettapasztalatokat?

1. Légy jó, amikor csak tudsz. Vagyis mindig.

2. A jólét a tettekből, nem az imákból fakad.

3. Az arroganciára sosincs elfogadható magyarázat. Az alacsony önbecsülés vagy egy felszínes siker eredménye.

4. Amikor úgy érzed, az életedben minden rosszra fordult, ez azt jelenti, valami csodás fog történni veled.

5. Az emberek azért élnek, hogy szeretve legyenek; a tárgyak azért léteznek, hogy használják őket. A világban káosz uralkodik, mivel ezek a dolgok fordítva történnek.

6. Az együttérzésnek semmi köze a valláshoz. Ez egy univerzális fogalom. Az együttérzés az egyetlen feltétele az emberiség fennmaradásának.

7. Ha segíteni tudsz, tedd meg. De ha nem tudsz, legalább rosszat ne tégy.

8. Én nem ünneplem a születésnapokat. Számomra egyik nap sem különlegesebb a többinél. Valójában minden nap egyfajta születésnap. Reggelente felébredsz, minden friss és új, te pedig azt várod a naptól, hogy valami fontosat tanítson neked.

9. Az élet célja a boldogság.

10. Mindig őrizd meg az életben a pozitív hozzáállásod. Így elégedett lehetsz még a legkedvezőtlenebb körülményekben is.

11. Az ellenségeink valójában megadják számunkra a tökéletes lehetőséget arra, hogy a türelmet, kitartást és az együttérzést gyakoroljuk.

12. Véleményem szerint, az egyedüli vallás a jólelkűség.

13. Kordában kell tartanunk a technológiát, és sosem szabad megengednünk magunknak, hogy a rabjai legyünk.

14. A nagy változásokat mindig emberek idézik elő. A béke vesztőhelye a belső nyugalom és béke, melyet mindannyian fellelhetnénk önmagunkban. Valamennyien meghozhatnánk ezt az áldozatot.

15. Mindannyian felelősek vagyunk az emberiség sorsáért. Ez a hitem lényege. Nincs szükségünk templomokra vagy bonyolult filozófiákra. Az elménk és a szívünk a templomunk, a filozófiánk pedig a jóság.

Save

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek