HolotropikumCukorbetegség: Közel a megoldás

Cukorbetegség: Közel a megoldás

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A cukorbetegség azon ritka kórok közé tartozik, amiből kigyógyulni ugyan nem lehet, de egy kis rutinnal együtt lehet élni vele különösebb dolgok feladása nélkül.

Sőt, a tudomány régóta megoldást próbál találni a mesterséges inzulin termelésre, és egyre több és valóban megoldást nyújtó “innováció” lát napvilágot. Legutóbb például egy ún. glükóz-érzékelő kapszulát sikerült készíteniük, amely elméletben így működne: folyamatosan inzulint adagoló pumpából, valamint a vércukor szintet folyamatosan mérő vércukor-szenzorból áll, amelyek együttesen folyamatosan módosítják az adagolt inzulin mértékét, azonban technikai megvalósítás terén még várat magára a projekt. Egy cég (Positive ID) ugyan azt hangoztatta, hogy képesek folyamatosan, és reálisan vércukor szintet mérő szerkezetet készíteni akkora méretben, hogy az beépíthető legyen, egyelőre ez még nem került gyártásközelbe.

A protokoll viszont protokoll, és ahhoz, hogy közvetlenül emberen tesztelhető legyen, előbb állati kísérletekkel kell bizonyítaniuk operatív felhasználhatóságát, és mivel még csak a tervező asztalon sincs a berendezés, ez bizony odébb lesz. Elméletileg viszont nagyon is életképes a projekt, és máris nagy támogatottságot élvez!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek