HolotropikumCsodákra képes a himalájai sólámpa! Kapcsoljuk be, és gyógyuljunk meg tőle!

Csodákra képes a himalájai sólámpa! Kapcsoljuk be, és gyógyuljunk meg tőle!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Akinek van odahaza, netán a munkahelyén, sólámpája, valószínűleg jobb a közérzete, egészségesebb, van energiája, fizikailag és szellemileg is friss. Ez a negatív ionoknak köszönhető, amelyek a sótömbből származnak. Szintén ez a pozitív érzet kerít hatalmába, ha mondjuk egy vízesés, vagy egy hullámzó tengerparton vagyunk, ahol szintén sok negatív ion kering a levegőben.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

A természet ezen csodás hatását becsempészhetjük otthonainkba is, csak egy himalájai sóból készült lámpát kell beszerezni, és máris kellemes lesz a légtér, amely az egészségre is csak jó hatással lehet.

A veszélyes pozitív ionok

A pozitív töltésű ionokat elsősorban az elektromos háztartási eszközök bocsátják ki, ezt nevezik elektroszmognak. A számítógépek, mobiltelefonok, televíziók, mikrohullámú sütők ontják magukból ezeket a kis ionrészecskéket. Kutatások bizonyítják, hogy a pozitív ionok hússzor magasabb frekvenciaszámmal „bombázzák” az agyat, ami akár kóros álmatlanságot, különböző irritációkat, nyugtalanságot, allergiát is okozhat.

Az Egészségügyi Világszervezet az elektronikus szmoggal kapcsolatban megjegyzi, hogy ezen káros környezeti hatás a világon a legelterjedtebb, és mint az egészségre kiható veszélyforrás, komolyan kell venni, és tenni azért, hogy a pozitív ionokból kevesebb jusson a környezetbe.

Negatív ionok

A természetben semmi sem fölösleges, mindennek megvan a haszna, így a pozitív ionok mellett léteznek a negatív ionok is, amelyek megakadályozzák a pozitívak káros hatásait, egyszóval semlegesítik, ártalmatlanná teszik azokat. A negatív ionokkal teli levegőben az oxigént sokkal hatékonyabban tudja az agy felhasználni, így a szellemi frissesség és energia is továbbtart.

A himalájai sólámpa

A magas himalájai hegységekből származó sótömböket valamikor egy ősi óceán borította, és a mai napig is teljesen tiszta formában maradtak fenn. A Himalája hegység környezetét a levegő vitaminjának is hívják, annyira tiszta és egészséges ott a légtér.

A sólámpa belsejében egy égő van, amit ha felkapcsolunk, hangulatos fénnyel áraszthatjuk el a szobánkat, amelynek nyugtató hatása van. Az égő hatására a sólámpa kissé felmelegszik, aktiválódnak a sókristályok, így a negatív ionokból meg több szabadul fel. A lámpa még a párát is magába szívja, így a penészedés veszélyét is megelőzhetjük. A meleg lámpa azonban a vizet párologtatni fogja, de már negatív ionokkal teli molekulákat juttat vissza a légtérbe, ami az egészségünkre nézve csodás.

Összefoglalva, a sólámpa:

  • ionizálja a szobát
  • kiegyensúlyozza az elektromágneses részecskék frekvenciaszintjét
  • a fényhatásának köszönhetően védi a szervezetet
  • enyhíti a megfázásos, allergiás tüneteket
  • megszünteti a bőrbetegségeket
  • elmulasztja a migrén
  • csökkenti a stresszt
  • a reumás betegekre is nagyszerű hatással

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek