Lassan közeledünk a Karácsonyhoz és itt az ideje mozgósítani azokat a pozitív erőforrásokat, amelyek közelebb viszenek az ünnep igazi lelkületéhez.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

Az öröm és a derű csak akkor képes felragyogni, ha megengedjük a léleknek hogy szabad legyen. A lelkesedés olyan mint egy üzemanyag amely közelebb visz az öröm érzéséhez. A lelkesedéssel megélt dolgok önmagukban hordozzák az öröm megtapasztalásának a lehetőségét.

Az emberi élet legnagyobb élményeit nem szabad csakis magáncélokra hasznosítani. Örömből, szeretetből, boldogságból, jókedvből másoknak is kell juttatni. Tovább kell adni a fényt, mert akkor tovább is tart.
Müller Péter

A derű egy olyan dimenziója az életünknek amelyet gyakran eltakarnak a hétköznapi gondok sötét fellegei.
Talán klisének tűnik az egyszerű példa, hogy a felhők felett mindig süt a nap, de ma is tisztán emlékszem milyen óriási élmény volt az első repülőutam amikor a felhők sűrű rétegén áthaladva elém tárult a végtelen kékség és a nap. Feledhetetlen. Talán az volt a pillanat amikor tudatosult bennem hogy a derű-boldogság és öröm forrása végtelen és mindig a rendelkezésünkre áll, csak meg kell találni a módját hogy merítsünk belőle. Ez meg egy tudatos elhatározás is egyben.

Ha a feltétel nélküli örömet, boldogságot és derűt keresed, akkor leghamarabb egy kisgyermek tekintetében találod meg. Ők még abból a térből táplálkoznak amely már el van rejtve egy felnőttek kutakodó tekintete elől.

Csak a gyermek mulat egész lelkével, magának teljes odaadásával. A felnőtt embernek már borba kell vesztenie a fele lelkét, hogy a másik fele mulathasson.
Gárdonyi Géza

Csalogasd vissza az életedbe a ezeket az önfeledt pillanatokat és oszd meg barátaiddal is.

Íme egy pár ilyen pillanat:

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.