OtthonCsak két teáskanál belőle és minden virág újra éled tőle!

Csak két teáskanál belőle és minden virág újra éled tőle!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A tapasztalt kertészek nem egyszer használják a lefőzött teafilter tartalmát a szobanövények talajának gazdagítására.

A teafüvekben található ásványok hozzájárulnak a növények gyorsabb növekedéséhez és virágzásához. A kifőzött teafüvek sok mikroelemet tartalmaznak kisebb mennyiségben, amelyek tökéletesen alkalmasak a palánták és szobanövények számára. Az tea infúzió káliumot, magnéziumot, kalciumot, vasat, mangánt és más hasznos tápanyagot tartalmaz.

Ezenkívül az infúzió fellazítja a nehéz talajt, semlegesíti az alkálit, elősegíti a komposzt érési folyamatának felgyorsítását, talajlazító szerepet tölt be és táplálja a növények gyökereit.

A száraz infúzióval történő talajgazdagítás is nagyon hasznos, ez esetben a használt teafilterben található teafüvet alkalmazzuk. Ebben az esetben a hasznos nyomelemek tartalma azonban alacsonyabb, mint a szokásos infúzió esetében.

A teafiltereket szárítsuk ki a fűtőtesten, majd a tartalmukat tegyük egy üvegbe, és ezt bármikor használhatjuk a növények talajának gazdagítására. Egyszerűen csak szórjunk rá egyenletesen 2-3 teáskanállal minden egyes virágcserépre. Ezzel az értékes teafűvel lazíthatjuk is a talajt, vagy akár talajtakaróként is hagyhatjuk a felszínen.

Az öntözés során az infúzió biztosítja a talaj és a gyökerek számára szükséges összes mikroelemet.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek