Carlina White azáltal vált híressé, hogy olyasmit tett, amit talán nagyon kevesen a történelem során. Carlina eredetileg Nejdra Nance-ként született, a Connecticut-i Bridgeportban.

Carlina White: a nő, aki megoldotta saját elrablásának rejtélyét!

A fiatal nő várandós lett, és szüksége volt az anyakönyvi kivonatára, hogy születendő gyermeke felügyeletét megkaphassa. Amikor édesanyjától, Ann Pettway-től elkérte a dokumentumot, kiderült, hogy tulajdonképpen nem is a nő az édesanyja.

Ann elmesélte neki, hogy Carlina vér szerinti anyja tulajdonképpen egy kábítószerfüggő nő volt, aki nem tudta gondját viselni, és örökbe adta. Azonban idővel kiderült, hogy a történet csupán egy kitaláció.

Nejdra úgy érezte, hogy még mindig homály fedi a saját élettörténetét, ezért nyomozásba kezdett, és információkat keresett a vér szerinti szüleiről. 2010-ben talált egy fotót az eltűnt gyerekek oldalán, aki nagyon hasonlított rá. Nejdra a további keresései során megtudta, hogy Ann nem fogadta örökbe őt, hanem tulajdonképpen csecsemőkorában elrabolta.

Nejdra igazi neve Carlina White volt, és az asszony, akit eddig az anyjának hitt súlyos pszichés problémákkal küzdött, aki egy nap úgy döntött, hogy “szerez” magának egy gyereket.

Ann Pettway, a nő, aki elrabolta Carlinát – Fotó: Wake County Bureau of Identification

1987. augusztus 4-én Ann ápolónak öltözött, és bement a New York-i szülészeti klinikára. Az egyik kórteremben elkezdett beszélgetni egy kislány édesanyjával, majd “egy kis időre” magával vitte a gyereket a vizsgálóba, és többé soha nem hozta vissza. A baba akkor 19 napos volt.

Ann Pettway nem volt rossz anya, sajátjaként nevelte Carlinát, nagyon jól bánt vele. Mint később kiderült, azért rabolta el a kislányt, mert egészségügyi problémái miatt nem lehetett saját gyereke. Miután fény derült a sötét titokra, Ann-t 12 év börtönre ítélték.

Neflix

Carlina közben megismerkedett az igazi szüleivel, és vissza változtatta a nevét arra, amivel született, Carlina White-ra. A történtek után mindkét családjával tartotta a kapcsolatot.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.