KuriózumCápaharapást szőrével!

Cápaharapást szőrével!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Alapjában véve úgy képzelünk el egy csimpánzt, hogy békésen gyümölcsöket lopkod, vagy az utcáról vagy a dzsungelben nőtt fákról, pihenésképpen pedig heverésznek, kurkásznak, nőstények után kajtatnak, civakodnak meg hasonlók.

Talán nem mondok újat azzal, ha azt mondom, hogy a csimpánzok nem csupán növényi eredetű táplálékot fogyasztanak, de engem nemrégiben igencsak meglepett, amint egy David Attenborough természetfilmben épp erre fektették a hangsúlyt, és a természet öreg mentora, David Attenborough filmre vett csapatával egy izgalmas csimpánz-vadászatot, amint farkasokhoz illő módon vadásztak le több kisebb emlőst és madarat, majd közösen elfogyasztották. Nos, mindez még csak nem is a legfrissebb hír.

Ausztrál tudósoknak sikerült filmre venniük az állatvilág egy igencsak ritka pillanatát, ahol egy szőnyegcápa épp megharap egy nem túl ritkának számító bambuszcápát.

2011. augusztus 11.-én egy csoport turista hasonló esetről számolt be. Azt állították, hogy láttak egy szőnyegcápát, amint egy másik cápával a szájában úszott el mellettük a sekély vízben, de a tudós társadalom kimagyarázta az ügyet – valószínűleg ők sem hitték el.

A nemrég készült fotó immár tagadhatatlan, és tényként kezelendő, hogy nem csak az oroszlánok támadják egymást, de bizony a cápák is össze-össze zörrenek alkalom adttán, talán éppen nőstény bájjal átitatott sekély vizekben (ugye ez nekünk embereknek sem egy ismeretlen lehetőség).

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek