HolotropikumButaságot okoz egy újonnan felfedezett vírus

Butaságot okoz egy újonnan felfedezett vírus

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A baltimore-i Johns Hopkins Iskola és a Nebraskai Egyetem kutatói nemrég fedeztek fel egy mikroorganizmust, ami szerintük az intelligenciaszint csökkenését váltja ki.

gondolkodas-kerdesek

Az ATCV-1-re keresztelt vírusról korábban azt hitték, hogy embert nem fertőz. Azonban kiderült, hogy a mikroorganizmus a torokban telepedik meg, és csekély mértékű, de mérhető romlást idéz elő a kognitív funkciókban. A felfedezés annyiban premier, hogy ez az első vírus, amiről kiderült, képes negatívan befolyásolni az emberi szervezetet anélkül, hogy észrevehető károsodást okoznak.

A kutatók 92 alanyt vizsgáltak, akik közül 44 százalék volt vírussal fertőzött. A kísérletben résztvevőknek különböző teszteket kellett kitölteniük, és akik nem voltak fertőzöttek, azok jobb eredményt értek el.

A szakemberek egereket is beoltottak a vírussal, és a rágcsálók zavartabban viselkedtek a mókuskerékben, kevésbé vették észre az akadályokat, azaz elbutultak. Az ACTV-1 vírus a zöld algában található, a kutatóknak pedig egyelőre elképzelésük sincs, miként jut az emberi szervezetbe.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek