KuriózumA boldog párkapcsolat LÉTEZIK! Íme 5 titok, amit neked is tudnod kell,...

A boldog párkapcsolat LÉTEZIK! Íme 5 titok, amit neked is tudnod kell, hogy elérd!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Olyan korban élünk, mikor a házasságkötések több mint fele válással ér véget, ami bizonyos esetekben akár jó dolog is tud lenni, főként ha valakinek sikerül lezárnia egy mérgező kapcsolatot, azonban lelkileg mindenkit megvisel, hiszen a válás valahol kudarcélmény, amelyet nem olyan könnyű feldolgozni.

A boldog párkapcsolat LÉTEZIK! Íme 5 titok, amit neked is tudnod kell, hogy elérd!

Mint minden problémára, gondra a legjobb gyógyír a megelőzés, ezért pszichológusok egy csoportja kidolgozott egy 5 tételből álló listát, amelyet érdemes betartani, mert így nagyobb eséllyel sikerülhet megőrizni a boldogságot a kapcsolatban, házasságban.

Lássuk miről is van szó!

1. Kevesebb Facebook, több beszélgetés, érzelmi kifejezés

A számítógépes eszközök nincsenek jó hatással a párkapcsolatokra, házasságokra. Ha férj és feleség több időt tölt a telefonjával, akkor is, mikor együtt vannak, akkor csak még jobban elidegenednek egymástól, mert ahelyett, hogy egymással osztanák meg az élményeiket, inkább a telefonos applikációkon társalognak másokkal, leselkednek mások után, vagy éppen játszanak. Ha nem szánnak időt egymásra, ami kezdetben talán nehéz ügy, bármennyire is hihetetlen dolog legyen ez, akkor az egész kapcsolat, házasság könnyen zátonyra futhat.

2. Az ellentétek, a párkapcsolatokban nem vonzzák egymást

Több empirikus kutatás is bebizonyította, hogy az ellentétek, eltérő személyiségjegyek, a párkapcsolatokban nem működnek, és nem okoznak kölcsönös vonzódást, legalábbis olyat, amely hosszú évekig kitarthat. Az agynak van egy rendkívüli képessége, amely folyamatosan azt vizsgálja, elemzi, hogy mi a közös egy másik emberben, így inkább azt lehet mondani, hogy a hasonlóságok vonzzák egymást.

3. Egy kapcsolatban fontosak a jogok és kötelezettségek is

Egy kapcsolat akkor maradhat meghitt és harmonikus, ha a felek odafigyelnek egymásra, és a jogaik mellett a kötelezettségekre is hangsúlyt fektetnek. És emellett pedig megteremtik a lehető legnagyobb egyenlőséget, tehát nem lehet a nő kisebbrendű, és ennek fordítva sem szabad megtörténnie.

4. Tenni kell azért, hogy ne uralkodjon el az unalom, a közömbösség

Ma az egyik legnagyobb kihívás, hogy a szerelmesek több időt tudjanak együtt tölteni, mint külön-külön. Erre egyszerűen időt és energiát kell áldozni, amikor kikapcsolják a telefonjaikat, és ismét felfedezik egymásban a csodát. Ehhez pedig közös meglepetés programokat tanácsos szervezni.

5. A veszekedések a kapcsolat elején még jók

Ha a kapcsolat elején a szép pillanatok mellett veszekedések is kialakulnak, azok jó hatással lehetnek a jövőre nézve, mert a szerelmesek ezáltal jobban megismerhetik egymást, hogy kinek mi az erőssége és melyek a gyenge pontjai. Azonban ha ezek az ellentétek évekkel később is megmaradnak és gyakran okoznak feszültségeket, akkor őszintén el kell mondani mindkét félnek azon problémákat, amelyek bántják őket, mert csak így tudnak tovább lépni és megjavítani, ami elromlott.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek