KuriózumBloemencorso: virágfesztivállal búcsúztatják a nyarat a hollandok

Bloemencorso: virágfesztivállal búcsúztatják a nyarat a hollandok

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Éves rendszerességgel szervezik meg Hollandiában, Zundert városában a világ legnagyobb volumenű virágfesztiváljaként számon tartott rendezvényt, melyről idén sem maradtak el a méretben hatalmasnak számító alkotások.

Fotó: Werner Pellis

Leggyakoribb alapanyagok a vas, acéldrót, papírmasé, krepp papír és természetesen rengeteg dália. A 20 ezres lélekszámú városka évente képes meglepni a világot attrakciójával. A felkészülés természetesen hónapokkal előzi meg az eseményt, amit minden szeptember első vasárnapján tartanak.

A hollandul Bloemencorso-nak nevezett esemény rendkívül fontos a helyi közösség számára. Már május-június folyamán készülnek egyedi alkotásaikkal, és nem ritkán egész családok mutatják be munkájukat, harmonikusan együtt dolgozva rajta hónapokig. A csapatmunkát jellegzetesen sörözéssel fejelik meg a résztvevők, és persze nem kis szerepe van ennek a dáridóban is.

Fotó: ernohannink

A fesztivál ideje alatt Zundert város teljesen felfordul, évente pedig nagyjából 50 ezer résztvevőt, bámészkodót várnak és csábítanak ide a szorgos hollandok.

“Ez nem csupán egy fesztivál, hanem ez a város közösségi életének a szíves is. Hónapokig csak egyetlen dologra koncentrálunk, és ez a saját alkotásunk, amit aztán a tömeg előtt is bemutatunk. Ilyenkor az egész család összesereglik, együtt dolgozunk, sörözünk és barbeque-t sütünk. Mi így búcsúztatjuk a nyarat” – mondta a tavalyi nyertes.

Fotó: Omroep Brabant

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek