HolotropikumBizonyíték a telepátiára: sikeresen kapcsolták össze két patkány agyát

Bizonyíték a telepátiára: sikeresen kapcsolták össze két patkány agyát

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Különböző kontinenseken élnek azok a kísérleti patkányok, akiket nemrég a tudósok az agyukon keresztül kötöttek össze – azaz kvázi telepatikusan kommunikálnak.

patkany

Apró chipet ültettek mindkét rágcsáló agyába, melynek segítségével kétirányú kommunikációval értekeznek és oldanak meg feladatokat a nagy hírverésnek örvendő kísérleti patkányok. A szakértők szerint ez az egyetlen tudományosan is hiteles eset, amikor ként élőlény agya kommunikál.

Miguel Nicolelis kifejtette, hogy a témában már rég óta folynak kutatások, és elméletileg a több összekapcsolt számítógép hasonlóan viselkedhet teljesítmény szempontjából, mint az emberi agyak. Elvileg ha több agy működne együtt egy adott probléma megoldásán, olyan megoldások születnének, amiket külön-külön képtelenek kidolgozni.

A két patkányt funkcionálisan kell megkülönböztetni: az egyikük „adó”, aki az utasításokat mintegy küldi a „vevő” patkánynak. Ilyen formán a feladatokat 70%-os sikerrel oldották meg, ami tudományosan kiemelkedik a koincidenciák és véletlenek tömegéből.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek