KuriózumBill Gates: “Minden gazdag országnak át kell állnia a 100%-ban szintetikus marhahúsra”

Bill Gates: “Minden gazdag országnak át kell állnia a 100%-ban szintetikus marhahúsra”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A világhírű milliárdos több növényi alapú élelmiszereket gyártó cégbe fektetett be, ugyanis szerinte a vegetáriánus életmód által nagyban hozzájárulhatunk a Föld életének meghosszabbításához.

“Nem tudok mindenkit meggyőzni, hogy legyen vegetáriánus, de hiszem, hogy nagy változást hozhat a növényi alapú húsok gyártása” – mondta Bill Gates.

Bill Gates növényi alapú húst gyártó cégbe fektetett be, mivel a világ üvegházhatású gázkibocsátásának 24 százalékáért a mezőgazdasági ipar felelős, elsősorban az állatok által kibocsátott metánból és a növénytermesztéshez használt műtrágyákból.

“Minden gazdag országnak át kell állnia a 100%-ban szintetikus marhahúsra” – véli a milliárdos, és jóslata szerint az éghajlatra gyakorolt ​​globális hatások csökkentése érdekében az összes iparág közül a legfenntarthatóbb megoldásnak olcsóbbá kell válnia.

“Nem hiszem, hogy a legtöbb ember vegánná válik. Az innováció üteme (növényi alapú hús) növekszik, még akkor is, ha nem tartjuk be a jelenlegi határidőket, és elkerüljük azt a 1,5 Celsius-fokot” – írta.

Bill Gates is azon a véleményen van, hogy “minden gazdag országnak át kell állnia a 100%-ban szintetikus marhahúsra”, és jóslata szerint az éghajlatra gyakorolt ​​globális hatások csökkentése érdekében az összes iparág közül a legfenntarthatóbb megoldásnak olcsóbbá kell válnia.

Bill Gates olyan vállalatokba fektet be, amelyek vonzóbbá teszik a növényi alapú húskészítményeket, javítják azok minőségét és csökkentik a költségeket. Támogatja azokat a gazdaságokat, amelyek a marhahústermelés környezeti hatásainak csökkentésén dolgoznak.

Az állati eredetű termékeket laboratóriumban termesztett termékekkel helyettesítik, például laboratóriumi húst, tejterméket vagy tojást állítanak elő. Ez olyan technikai újításokon keresztül lehetséges, mint a szintetikus biológia, amely magában foglalja a szervezet DNS-ének újrakonfigurálását.

Bill Gates alapítványán keresztül olyan növényi alapú és laboratóriumban termesztett húsalapú kezdő vállalkozásokat támogat, mint az Impossible, a Beyond Meat és az Upside Foods. Emellett támogatja a Neutral élelmiszeripari start-upot is.

Egyre több vállalat részese ennek a gyorsan növekvő piacnak, ilyenek, mint például a Motif Foodworks (növényi alapú hús- és tejtermékek alternatívái), a Ginkgo Bioworks (egyedi mikrobák), a BioMilq (laborban előállított anyatej), Nature”s Fynd (gomba, tenyésztett hús és tejtermékek alternatívái), Eat Just (növényi fehérje-tojáspótló), Perfect Day Food (laboratóriumban előállított tejtermékek) vagy NotCo (AI révén előállított növényi alapú állati termékek).

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek