KuriózumBill Gates 11 aranyszabálya, ami hozzásegítette őt, hogy a világ egyik leggazdagabb...

Bill Gates 11 aranyszabálya, ami hozzásegítette őt, hogy a világ egyik leggazdagabb embere legyen

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Bill Gates, akinek becsült vagyona 96.5 milliárd dollárra tehető, a világ második leggazdagabb embere. Feleségével, Melindával együtt a világ legnagyobb jótékonysági szervezetét vezetik, Bill & Melinda Gates Foundation néven. Ugyanakkor Paul Allennel közösen vezetik az 1975-ben, saját maga által létrehozott Microsoft céget.

Bill Gates bejárta már az Amerikai Egyesült Államok számos iskoláját, ahol folyamatosan előadásokat tart a fiatal generációk számára. Egy ilyen előadás alkalmával, a hallgatóságával megosztotta azt a 11 aranyszabályt, melyet ő maga tartott szem előtt és követett karrierje során, és amit az alábbiakban megosztunk veletek is.

1. Az élet nem igazságos, tehát jobb, ha megbarátkozunk ezzel a gondolattal.

2. A világot nem érdekli a te önbecsülésed. A világ azt várja el tőled, hogy létrehozz valamit, mielőtt megelégednél önmagaddal.

3. Nem fogsz azonnal dollármilliókat keresni, mihelyt elhagytad az iskolapadot. Nem lehetsz vezérigazgató, csak akkor, ha megdolgozol érte.

4. Ha azt hiszed, hogy a tanáraid szigorúak veled, akkor tévedsz! Ennél szigorúbbak lesznek majd a főnökeid!

5. Egy gyorsétkezdében dolgozni nem megalázó. A nagyszüleid ezt úgy hívták, hogy még egy esély.

6. Ha tévedsz, nem a szüleid hibája, úgy hogy ne siránkozz, inkább tanulj belőlük.

7. Mielőtt megszülettél volna, a te szüleid sem voltak ilyen unalmasak. Talán azért váltak ilyenekké, mert nekik kell fizetni a számláidat, mosni a ruháidat, és folyamatos dicséretekkel növelni a te önbizalmadat. Ezért mielőtt kritikát fogalmaznál meg irányukban, előbb feltétlenül nézz önmagadba.

8. Lehet, hogy a te iskoládban nem voltak győztesek és vesztesek, de az életben minden bizonnyal lesznek. Vannak iskolák, ahol eltörölték a bukást, így a tanuló próbálkozhat a végtelenségig. Az élet viszont nem erről szól!

9. Az életet nem lehet félévekre osztani, akár az iskolai éveket. Nincsenek szabad nyarak. A munkaadódat nem érdekli mikor van időd töltekezni.

10. Amit a TV-ben látsz, az nem felel meg a valóságnak. Az életben néha ott kell hagyni a kávézókat és dolgozni kell.

11. Legyél kedves a „stréberekkel”! Ugyanis esélyed van arra, hogy a jövőben egyikükkel dolgozz egy helyen.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek