HolotropikumBaljós álmok - Megjósolják az álmok a betegséget vagy halált?

Baljós álmok – Megjósolják az álmok a betegséget vagy halált?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Gyakran megtörténik, hogy nem megszokott, fura dolgokat álmodunk, amelyek még ébredés után is ott motoszkálnak a fejünkbe és szeretnénk megérteni azok jelentését vagy üzenetét.

alom

Az álomfejtés természetesen nem egy egyszerű dolog, hiszen álmainkat rengeteg folyamat befolyásolja, többek között a napi események, a félelmeink, vágyaink, a tudatalattiba elfolyatott fel nem dolgozott élmények stb. Ezek azonban nem jelentik azt, hogy minden álom egy jövendődés, vagy prófécia.

Úgy tűnik, hogy van egy pár olyan álom, amely azonban különös jelentőséggel bír és akár figyelmeztető jelként is felfogható.

Álmok, amelyek betegséget jósolnak

Egyes álmok esetén nagyobb valószínűséggel jelentkezhet betegség az illető személy vagy a közeli családtagok esetében. A népi hiedelem szerint, ha valaki azt álmodja, hogy megőszül a haja, az betegséget hoz. Más betegséget vészjelző álmok azok, amelyekben rossz fog, vér, vagy rothadó élelem jelenik meg. Aki azt álmodja, hogy szakadt rongyos ruhában, vagy erősen szoros gúnyában jár, azt egy rövid és hamar gyógyuló betegség érheti.

A halált vészjelző álmok

Egyes álmok a szerettek elvesztését jósolhatják. Amikor valaki fekete sállal vagy kendővel álmodik a népi hiedelem szerint valaki meghal a rokonságban. Aki azt álmodja, hogy kiesik egy foga, vagy álmában foghíjas emberrel találkozik, az szintén súlyos betegségre utal, amelybe valaki bele is halhat.

A bagoly az álomban szintén halálhírt hoz.

Álmok, amelyek rossz hírt hoznak

Egyes álmok baljós álmok, amelyek rossz hír érkezését jövendölik. Ha egy halott hozzátartozó hangját hallja valaki álmában az rossz hírre számíthat. Más olyan álmok, amely rossz történésre vagy hírre hívják fel a figyelmet azok, amelyekben pocsolya vagy mocsár jelenik meg és esetleg valaki be is sározza magát. A bogarakkal való álmodás szintén kellemetlen hírre utal.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek