KuriózumAzok az emberek, akik jóban maradnak az exükkel valószínűleg pszichopaták

Azok az emberek, akik jóban maradnak az exükkel valószínűleg pszichopaták

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy tanulmány szerint azok az emberek, akik barátként tekintenek az exükre, lehet, hogy pszichopaták!

Azok az emberek, akik jóban maradnak az exükkel valószínűleg pszichopaták

Lehetséges szoros baráti kapcsolatban maradni két embernek, miután párkapcsolati téren a közös életük kudarcot vallott? Vajon érdemes jóban lenni egy olyan emberrel, aki hazudott neked, becsapott, sőt meg is csalt, miközben együtt voltatok? A pszichológusok szerint nem egészséges egy ilyen baráti kapcsolat, amelyet egy új tanulmány is alátámaszt.

Egy új tanulmány szerint, ha valaki mindent megtesz, hogy volt szerelmével jóbaráti viszonyt ápoljon, nagy a valószínűsége, hogy komolyabb személyiségzavarai vannak, magyarán az illető nagy eséllyel pszichopata.

A tanulmány az Oakland University megbízásából készült, az eredményeket a Personality and Individual Differences nevű szaklapban publikálták. Összesen 861 személyt, és volt párkapcsolataikat vizsgálták. A személyeket teszteknek vetették alá, és az eredmények azt mutatták, hogy a pszichopata személyiségjegyeket magukban hordózó személyek nagy többsége hajlamosabb baráti kapcsolatot kialakítani a volt párjával.

Ezek az emberek ugyanis az átlagosnál sokkal hajlamosabbak az önzésre, a nárcisztikus viselkedésre, ezért bármit megtesznek, hogy a volt párjukkal kapcsolatban maradhassanak, mert így bebiztosítják be magukat. Legrosszabb esetben az illető segít nekik, támogatja őket, vagy akár újból intim kapcsolatot létesíthet velük, és a szerelem ezáltal ismét fellobbanhat közöttük.

Egy másik fontos jellemvonás, ami a pszichopatákra vonatkozik, hogy nem bírják elviselni, ha az exük továbblép, és mással alakít ki romantikus kapcsolatot. Ilyenkor ezek az emberek nagyon kedvesen, előzékenyen viselkednek volt párjukkal, sőt megpróbálják manipulálni egykori szerelmüket.

Dr. Paulette Sherman pszichológus, a “Dating from the Inside Out” könyv szerzője azonban kijelenti, előfordulhatnak olyan esetek is, amikor a szakítás után az illetők valódi baráti kapcsolatot tudnak kialakítani, egyikük sem fogja manipulálni a másikat, és a szexuális vonzódás is megszűnik közöttük.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek