GasztroAz ünnepek jellegzetes fűszerei

Az ünnepek jellegzetes fűszerei

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Minden ünnepnek megvan a maga jellegzetessége. A decemberi ünnepeknek talán az illatok és a fények. Az illatok belengenek mindent: üzleteket, otthonokat, bármerre is járnánk. Összegyűjtöttük a Karácsony és Újév legfontosabb fűszereit.

Fotó: Wikipédia
Fotó: Wikipédia

1. Rozmaring

Azon fűszerek egyike, amit nyugodt szívvel használhatunk zöldségeinkhez, húsételeinkhez, de még süteményeinkhez is. Sőt, a grillezés miatt keletkezett káros anyagokat is képes semlegesíteni.

gyomber

2. Gyömbér

Talán a legjellegzetesebb fűszerek egyike ez a gyulladáscsökkentő hatással rendelkező gyökér. A gyömbért is lehet használni úgy ételekbe, mint sütemények készítésénél.

Fotó: Wikipédia
Fotó: Wikipédia

3. Fahéj

Ez a koronázatlan királya a decembernek. Az ízletes téli sütemények alapvető fűszere. A jeges éjszakákon fogyasztott forralt bor nem készülhet el nélküle. Most már szinte minden háztartásban megtalálható. Antibakteriális hatása kiemelkedőnek mondható. Talán ezért is kedvelték őseink annyira ezt a fűszert.

borsmenta

4. Borsmenta

Alapvető összetevője most már az édességeknek is. Segíti a gyomorműködést, ezért az ünnepi vacsorákon nem árt, ha legalább tea formájában naponta fogyasztunk belőle.

szerecsendio

5. Szerecsendió

A téli fűszerek kihagyhatatlan képviselője. Legjobban húsételekhez és süteményekhez illik. Legfontosabb tulajdonságai közé tartozik a baktérium- és gombaölő hatása.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek