LélektárAz Univerzum legfontosabb törvénye: a Harmónia törvénye – miről szól, és hogyan...

Az Univerzum legfontosabb törvénye: a Harmónia törvénye – miről szól, és hogyan működik?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az Univerzum törvényei közül talán ez a legfontosabb. Ez az első törvény hasonlít Hermész Triszmegisztosz mitikus alkimista 7 kozmikus törvényének egyikéhez, a harmónia és egyensúly alapelvéhez, ami szerint „A harmónia az élet áramlása. Minden a harmóniára, egyensúlyra törekszik. Ami erős, meghatározza azt, ami gyenge, és saját magával teszi egyenlővé.”

Az Univerzum legfontosabb törvénye: a Harmónia törvénye – miről szól, és hogyan működik?

Nézzük, hogyan is működik ez a törvény és milyen elkerülhetetlen hatásai vannak.

Energia és rezgés

Körülötted minden energia, beleértve a gondolatokat és érzéseket is. Az empaták például intuitív módon képesek érezni és megérteni mások érzelmeit és érzéseit, anélkül, hogy azok valamit is mondanának. Ezek az energiák olyan rezgéseket keltenek, amelyek vagy harmonizálnak az Univerzummal, vagy nem, és nem csak minket, hanem a velünk érintkező embereket is befolyásolják. Talán ez is egy magyarázat lehet a média és a politika félelemkeltésére – ha folyamatos félelemben élünk, ösztönből cselekszünk, és könnyen irányíthatóvá válunk.

Negatív érzelmek

A félelem, féltékenység és irigység egy folyamatos diszharmonikus állapotot sző körénk, olyan blokádokat képez, amelyek ismétlődő negatív érzelmi ciklusokat kreálnak újra és újra. Addig, amíg végül el nem engedünk minden disszonáns érzelmet és tapasztalatot. Például, ha valakire dühösek leszünk, általában nem olyasvalamiért van, amit nem szeretünk a másik személyben, hanem valószínűleg azért, mert valamilyen félelem van bennünk. Ezt ismerve, az önelemzés segítségével lehetőséget kapunk túllépni azon a félelmen vagy negatív érzésen, ezzel is elősegítve lelki fejlődésünket.

Kötelezd el magad

Az Univerzum mindig tökéletes egyensúlyban működik. Ha elkötelezzük magunkat a pozitív energiával, akkor magától értetődően pozitív energiákat fogunk kapni. Ha a negatív energiával tesszük ezt, diszharmonikus hullámot keltünk magunk körül. Ez tulajdonképpen a Karma alapvető törvényét is helyettesíthetné.

A Karma célja a harmónia elérése

Ismerjük a tó és a kavics példáját: ha követ dobunk a sima víztükörbe, megbontjuk annak harmóniáját, mi vagyunk az ok, a hatás pedig a kifele terjedő hullámok, amelyek aztán visszatérnek, és addig hullámzanak, amíg visszaáll a kezdeti harmónia. A békétlen cselekedeteink is hasonló módon folynak az Univerzumba, majd vissza hozzánk, életeken keresztül mindaddig, amíg saját harmóniánk vissza nem áll.

Amit másnak adunk, azt mi kapjuk

Amikor feltétel nélküli szeretetet adunk másoknak, akkor magunkban is helyet csinálunk a szeretet befogadására. Amikor szabadon adod azt, amit keresel, akkor lehetővé válik, hogy megkapd azt, amit kerestél. Azt kapjuk, amit adunk. Az energiák tökéletes harmóniában vannak egymással. Ez ugyanúgy működik a negatív és pozitív energiákkal is, az Univerzum pedig azon van, hogy ezeket egyensúlyban tartsa.

Hogyan teremts harmóniát az Univerzummal?

Az egyik dolog, amit tehetsz, hogy csendben szeretetet küldesz mindennek és mindenkinek, akivel találkozol. Ha valaki elmegy melletted az úton, mosolyogva kívánj neki jó napot, de gondolatban mondd neki azt, hogy „szeretlek”. Ezt megcsinálhatod vezetés közben is, a szembe jövő autósokkal. De ugyanúgy, Istennek is küldhetsz szeretetet és köszönetet.

Hogyan jöhetsz rá, hogy harmóniában vagy az Univerzummal?

Amint elkezdesz megszabadulni a félelmektől, az Univerzum új energiákkal fog eltölteni. Elmondhatjuk, hogy akkor vagyunk tökéletesen elkötelezve, ha azt kapjuk meg, ami pozitívot adtunk másoknak. Habár nem zárja ki, de ez nem feltétlenül pénzt és anyagi javakat jelent, sokkal inkább a pozitív energiacseréről szól. A legfőbb aspektus a szándék. Ha adsz, mindig feltételek nélkül tedd, és ne várj cserébe semmit. Ha ezt teszed, az Univerzum viszonozni fogja neked.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek