Az új igazság az Aszpirinről: többet árt, mint használ!

Egy friss tanulmány szerint hatástalan az aszpirin szedése a keringési betegségek megelőzésére! Sőt, többet árt, mint használ!

2019 márciusában az American College of Cardiology és az American Heart Association egy olyan irányelveket tartalmazó tájékoztatást adott ki, amelyben arról van szó, hogy a keringési betegségek megelőzése érdekében a naponta bevett aszpirin tabletta hatástalan, ezt a fajta gyógyszeres kezelést, “alacsony minőségű orvosi ellátásnak” minősítették, amely ráadásul még egyéb veszélyforrást generálhat, nem beszélve arról, hogy plusz költségekkel is jár.

Emellett kutatások alátámasztották, hogy a rendszeres “aszpirin-fogyasztók” körében nagyobb eséllyel alakul ki vérzékenység.

Ma már az orvosok többsége egyetért abban, hogy a szív- és keringési rendellenességek megelőzése érdekében nem aszpirint kell szedni, hanem egészségesen kell étkezni, rendszeresen kell mozogni, és le kell szokni a dohányzásról, valamint a túlzott alkoholfogyasztásról.

Az, hogy még mindig sokan szedik az aszpirint a keringési problémák megelőzésére, annak tudható be, hogy az új orvosi kezelések, módszerek lassan érvényesülnek, egy új eljárás bevezetése átlagosan 17 évben telik, és sok orvos is inkább ragaszkodik a hagyományos, már bejáratott gyógyszeres kezelési módszerekhez, ezért a probléma igencsak összetett.

Világszerte több olyan felvilágosító kampány zajlik, amelyben a szakértők arra próbálják felhívni az emberek figyelmét, hogy a különböző problémákra nem mindig a gyógyszerek jelentik a megoldást, sokkal inkább érdemes az egészséges életmódra, a jó közérzet kialakítására, a sportolásra, mozgásra hangsúlyt fektetni, a gyógyszerekhez csak súlyos és indokolt esetben szabad nyúlni.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top