KuriózumAz ügyvéd, aki 53 évesen már nyugdíjas, elárulta, mi az a 3...

Az ügyvéd, aki 53 évesen már nyugdíjas, elárulta, mi az a 3 dolog, amit megbánt a 20-as éveiből

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Alex Trias 41 éves volt, amikor nyugdíjba ment. Az adózási ügyekkel foglalkozó ügyvéd hat számjegyű összeget keresett, de igyekezett gondosan félretenni, hogy felkészüljön a nyugdíjas éveire.

Azt mondja, leárazott ruhákat vásárolt, a tömegközlekedést használta és igyekezett minél inkább visszaszorítani a kiadásait, emellett nagy figyelmet fordított a befektetésekre is. Ennek ellenére azonban van néhány olyan lecke az anyagiak terén, amiket korábban is megtanulhatott volna. Az egykori ügyvéd elárulta, mi az a 3 dolog, amit megbánt a 20-as éveiből.

Alex Trias és felesége, Noki korábban New Yorkban, majd Washingtonban éltek, de 2015-ben vásároltak egy lakást Lisszabonban, Portugáliában, ahol jelenleg részvényosztalékukból élnek, és élvezik a nyugodt életet.

1. Próbált kivételesen eredeti lenni

„A húszas éveimben túl sok időt és energiát pazaroltam arra, hogy megpróbáljak kivételesen eredeti lenni, ahelyett, hogy kivételesen kompetens lettem volna” – magyarázta. Trias azt mondja, megtanulta, hogy nem mindig érdemes megpróbálni eltérni a megszokott, jól bevált módszerektől.

Korábban azt gondolta, hogy csak úgy juthat előbbre a karrierjében, ha kitűnik a tömegből, vagy ha megpróbálja újragondolni a már bevált stratégiákat. De rájött, hogy ez nem feltétlenül így van, és sok esetben igaz a mondás, hogy ha valami nem romlott el, nem kell megjavítani.

2. Azt gondolta, hogy az időzítés fontosabb, mint a következetesség

„A legnagyobb dolog, amit megbántam az anyagiak terén nem a költekezéssel, hanem a gondolkodásommal kapcsolatos. Régebben állandóan azon gondolkodtam, hogy alacsony áron fektessek be, várjak, majd magasabb áron adjam el a részvényeket. El sem tudom magyarázni, hogy ez a fajta mentalitás mekkora szorongást és pazarlást okozott” – mondja Trias.

Szerinte ahelyett, hogy folyamatosan a megfelelő időzítést keresnénk, érdemes a megtakarítást és befektetést következetes szokássá tenni.

„Az egyik dolog, ami nagyszerűen működik, ha minden alkalommal, amikor megkapod a fizetésedet, mindig félreteszel belőle és befektetsz, függetlenül attól, hogy mi történik a világgazdaságban, vagy hogy szerinted túlértékeltek-e a részvények” – magyarázta, hozzátéve, hogy nem éri meg az időt és a stresszt, hogy állandóan a befektetései miatt aggódjon. „Ne annyira a végeredményre koncentrálj, hanem a kialakuló szokásokra” – tanácsolta.

3. Túlbecsülte az igényeit

Amikor a családjával Portugáliába költöztek, Trias meglepődött azon, valójában milyen kevés dologra van szükségük ahhoz, hogy boldoguljanak.

„Mindig azt hittem, hogy a boldogsághoz négy hálószobára van szükségünk, vagy még számtalan dologra – az igények egész listáját összegyűjtöttem” – mondta. Szerencsére azonban rájött, hogy valójában sokkal kevesebbel is boldogan élhet.

„Körülbelül hat hónapba telt, hogy rájöjjünk, nemcsak nincs szükségünk sok mindenre, de nem is akarunk egyebet. Megközelítőleg sincs szükségünk arra, amiről azt hittük, hogy a nyugdíjba vonuláshoz szükséges” – magyarázta Trias.

Természetesen mindenkinek mások az elvárásai és az igényei, de a lényeg, hogy idejében felmérjük és átgondoljuk azokat.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek