KoktélAz orvosok sem láttak ilyet: az ikrek egy napon születtek, azonban 3...

Az orvosok sem láttak ilyet: az ikrek egy napon születtek, azonban 3 hét különbséggel fogantak!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A szakértők szerint ez a legnagyobb korkülönbség eddig, amit ikrek esetén tapasztaltak.

Rebecca Roberts és Rhys Weaver már évek óta szerettek volna gyereket, azonban eredménytelenül próbálkoztak. Már-már kezdték feladni, amikor Rebecca várandós lett, ráadásul nem egy, hanem két gyerekkel.

Az ultrahangvizsgálat után kiderült, hogy a két magzat fogantatása között három hét időbeli különbség van.

Fotó: Rebecca Roberts/Instagram

“Nagyon ledöbbentem, de egyben örültem is persze, amikor kiderült, hogy várandós vagyok, ráadásul két gyerekkel” – mesélte Rebecca.

“David Walker, a Bath-i Royal United Kórház szülészeti osztályának orvosa azt mondta, hogy bár nagyon sok várandósságot kísért végig, ilyennel még nem találkozott” – tette hozzá.

Az orvosok megállapították, hogy Rebeccának szuperfetációs várandósága van, ami azt jelenti, hogy a második gyerek úgy fogant meg, hogy már várandós volt az elsővel.

Fotó: Rebecca Roberts/Instagram

Az ikrek a koronavírus ideje alatt fogantak, éppen ezért a büszke apuka, részt sem vehetett az orvosi vizsgálaton.

“A parkolóban vártam izgatottan, kezdetben alig hittem el, de nagyon boldog voltam, amikor megtudtam, hogy két gyerekem lesz. A különleges terhesség, és Rebecca előrehaladott életkora miatt az orvosok azt mondták, hogy lehetséges, hogy a később fogant gyerek nem éli túl, mivel a testsúlya is végig nagyon kicsi volt” – mondta a büszke apuka.

A terhesség 33. hetében beindították a szülést, mivel a kisebbik ikernél, Rosalienál köldökzsinórproblémák alakultak ki, és megállt a növekedése. Amikor szeptemberben világra jöttek, Rosalienak fele akkora volt a testsúlya, mint Noahnak.

Fotó: Rebecca Roberts/Instagram

95 napot töltöttek az újszülött osztályon, karácsony előtt mindketten egészségesen hazamehettek. Bár biológiailag nem ikrek, mégis ikrekként tekinthetőek, hiszen elvileg csaknem 9 hónapon át együtt fejlődtek az anyaméhben.

“Amikor egymás mellé fektetjük őket a játszószőnyegre, egymásra néznek, kinyújtják a kezüket, és megérintik egymást, annyira aranyosan gügyögnek egymásnak” – mesélte a büszke anyuka.

“Ők az én szuper ikreim. Minden nap rájuk nézek, és azt gondolom, hogy mennyire szerencsés vagyok” – mondta Rebecca.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek