A legtöbb nő álma az, hogy anya lehessen, azonban sajnos van, akinek ez nem adatik meg. A meddőnek nyilvánított Hannah Meroh történetét a Facebookon tette közzé, de a Love What Matters oldalon is olvashatsz róluk. Minden nő erőt meríthet Hannah történetéből, aki hasonló problémával küzd.

“Amióta csak az eszemet tudom, anya szeretnék lenni. Nagycsaládból származom, hat nagyobb, és egy kisebb testvérem van. 15 éves koromban találkoztam életem szerelmével, kezdetben a legjobb barátok voltunk, mindent tudtunk egymásról, majd erős kötelék és szerelem alakult ki köztünk, a gimnázium után össze is házasodtunk” – mesélte Hannah.

Bár fiatalon házasodtak össze, Hannah és férje nagyon szeretett volna gyereket, azonban sajnos sokadszori próbálkozás után sem jártak sikerrel. Az orvosok Hannah-nál PCOS-t, vagyis policisztás petefészek szindrómát diagnosztizáltak, hormonális kezelést kapott, de mivel semmilyen gyógyszer és módszer nem hatott, az orvosok meddővé nyilvánították.

Azonban Hannah és férje nem adta fel, mindent megtettek azért, hogy gyermekük lehessen. Két év próbálkozás után, 2019 október 5-én pozitív lett a terhességi teszt, amikor az orvos elvégezte a szükséges vizsgálatokat, valósággal elsápadt: “Hihetetlen, de úgy tűnik, az ultrahang ikreket mutat, ráadásul ötöt.”

Azonban számos kockázattal kellett megküzdjön a pár, az orvosok akkor azt jósolták, hogy minden bizonnyal ketten, ha túlélik az ötből, nagy az esélye annak, hogy nem fog az összes gyerek megszületni. Kritikus időszak következett Hannah életébe, két hétig alig tudott felkelni az ágyból, teljesen kétségbeesett, nem értette, miért érdemli mindezt. A nyolcadik héten azonban kiderült, hogy szerencsére az összes baba egészséges, a 16. héten pedig azt is megtudták, hogy három lány és két fiút hord a szíve alatt.

Számos megpróbáltatással, imával és reménykedéssel teli időszak után 2020. március 5-én, 25 hétre megszülettek a kicsik: Philomena, Evangeline, Gideon, Meredith és Elliot.

“A következő három nap nagyon nehéz volt, néztem, hogy a gyerekeim szó szerint az életükért küzdenek. Aprók, tehetetlenek, és nem tudtak segítség nélkül lélegezni. Bűnösnek éreztem magam, hogy miért nem tudtam tovább bent tartani a testemben őket, hogy fejlődhessenek” – mesélte Hannah.

Mint később kiderült, Meredith 4-es fokú agyvérzéssel jött világra, a kis szervezete nem bírta sokáig, és sajnos elhunyt. Április végére a lányok megerősödtek, de Gideonnak még mindig oxigén pótlásra volt szüksége, hogy rendesen tudjon lélegezni.

“Teljesen el volt kékülve a kisfiunk, alig tudott lélegezni. Nem értettem, hogy a szteroidok, amiket kapott miért nem segítik a tüdejét. Anyai ösztöneimre hallgattam, és reménykedtem, úgy éreztem, hogy muszáj meggyógyuljon. Az éjszaka közepén hívtak a kórháztól, hogy azonnal menjünk oda, és készüljünk fel a legrosszabbra. Kétségbeesve rohantunk, a szobájában körülbelül 20 ember volt, mindannyian az életéért küzdöttek. Emlékszem, hogy sírtam és könyörögtem Istennek, hogy ne vegyen el tőlem egy újabb babát. Néhány óra múlva szerencsére az állapota stabilizálódott, és el tudott aludni” – emlékezett vissza Hannah.

A család rengeteg küzdelmen ment át, a gyerekek a fejlődési szakasz kezdetén számtalanszor voltak kórházban, és nem kevésszer kerültek élet-halál közti állapotba. Azonban egyetlen dolog biztos, a reményt sosem szabad feladni.

“Mindig mondtam magamnak, hogy Isten nem ad olyan terhet, amit nem bírok el. És ez valóban így is van! Olyan erőt találtam magamban, amiről soha nem tudtam, hogy létezik. Hálás vagyok az életutamért, pedig egyáltalán nem volt könnyű” – mondta Hannah.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.