KuriózumAz öregedés és tévhitek

Az öregedés és tévhitek

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az öregedés genetikailag kezelhető, és minden egyéb csupán felületi módosítás.

Fotó: Tomas Castelazo

Hosszú évtizedek kutatása után Dr. Joe Chang tudósnak és csapatának sikerült kifejlesztenie egy módszert, amivel az öregedés mérése, befolyásolása érhető el. A feltételezés, miszerint az öregedésért egyetlen gén okolható felülíródott, és az újabb kutatások már egy egész géncsoportot neveznek meg felelősként.

Dr. Chang csapata számos egyetemmel működött együtt kutatásában, és neves tudósokkal építettek ki kapcsolatokat, akik szintén ez irányba tevékenykednek: az öregedés kezelése. A módszerük egy úgymond génregressziós eljáráson alapul, amivel elérhető a fiatalkori genetikai rugalmasság.

Több mint 75 tudós munkatársaikkal egyetemben folytatják a munkát a Utah állami Provonban működő “anti-ageing” (öregedé elleni) laboratóriumban annak érdekében, hogy azonosítani tudják azt a génkészletet, amely nem csak a bőr, hanem minden egyes testrész fiatalos tulajdonságaiért felelős.
“Nem csak arról van szó, hogy azonosítjuk az öregedés okát, hanem megoldást is találunk, amely tényleg kezeli a problémát.” nyilatkozta Chang, és hozzátette sokszor hangsúlyozott véleményét, miszerint genetikai szinten tehetünk valamit is az öregedés ellen, és mindezt csupán “génexpresszióval” tudjuk elérni előbb vagy utóbb.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek