KuriózumAz okos emberek néha sokkal sokkal magányosabbnak érzik magukat, mint mások! Ez...

Az okos emberek néha sokkal sokkal magányosabbnak érzik magukat, mint mások! Ez teljesen rendben van így!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az intelligens emberek egy kicsit másképp látják a világot, éppen ezért hajlamosak arra, hogy elszigetelődjenek a környezetüktől. Olyan dolgokat vesznek észre, amit mások nem vesznek figyelembe, és olyan dolgokat éreznek, amit mások egyáltalán nem is értenek.

Ez a fajta szemléletmód könnyen teherré válhat, ha nem talál az illető valakit, akivel beszélgethet, megoszthatja a gondolatait. A magány különböző formában jelentkezhet: intellektuális, érzelmi vagy testi magány.

De vajon miért érzik magukat magányosabbnak az intelligens emberek?

1. Az okos ember nem túl kommunikatív

Néha túl sok minden van egy okos ember fejében, és nem tudja megfelelően kifejezni. Vagy, akár az is megtörténhet, hogy félreérthető módon fejezi ki magát, éppen ezért sokszor inkább a magányt választja.

2. Nem szereti az időpocsékolást

Mit tesz a legtöbb ember, ha magányos? Megpróbál új emberekkel megismerkedni, beszélgetni. Az intelligens emberek viszont nem szocializálódnak olyan könnyen. Úgy érzik, sokkal hasznosabb, ha az idejüket egy ötlet vagy egy projekt megvalósításába fektetik.

3. Hasonló gondolkodású emberek társaságát keresi

Az intelligens ember általában a hasonló gondolkodású személy társaságát keresi. Általában nagyon nehezen talál hasonló gondolkodású embert, akivel magyarázkodás nélkül el tud beszélgetni. Éppen ezért gyakran érzi magát magányosnak.

4. Az intelligens ember más

A külvilág általában azt tartja egy intelligens személyről, hogy “olyan más”, “kicsit fura”. Nagy türelem és kitartás szükséges ahhoz, hogy egy ilyen ember társaságát valaki hosszútávon tolerálni tudja. Nem mindenki tud elviselni egy ilyen személyt.

5. Magányra vágyik

Az intelligens ember gyakran vágyik magányra, egyedüllétre. Szívesen időzik a saját gondolatai között, távol a hétköznapi élet zavaró tényezőitől. Természetesen van, amikor megerőltető a magány, az egyedüllét, de mégis sokszor úgy érzi, hogy jobb egyedül, mint különcként beilleszkedni.

6. Állandóan vágyik az újdonságokra

Hamar és gond nélkül fogadja be és dolgozza fel az új információkat, éppen ezért gyakran érzi szükségét, hogy az élet újabb területeit fedezze fel. Ha kifogy az új ötletekből, könnyen elveszíti a türelmét. Nem biztos, hogy egy “hétköznapi” gondolkodású ember biztosítani tudja számára ezt a sok új ingert.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek