HolotropikumAz izmos férfiak tovább élnek az edzetleneknél

Az izmos férfiak tovább élnek az edzetleneknél

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Furcsa, de annál logikusabb eredményre bukkantak nemrégiben a kutatók. A szakemberek ugyanis kiderítették, a férfiak formásan domborodó izmai nemcsak esztétikai szempontból fontosak! A fitt, edzett testű pasik élettartama hosszabb, mint azoké, akik nem fordítanak figyelmet izomrendszerük fejlesztésére.

Fotó: photl.com

A tudósok hatalmas létszámú, fiatalokból álló csoportot tartottak megfigyelés alatt. Összesen 24 év alatt közel 1millió svéd tinédzsert elemeztek és értékeltek ki a szakemberek, az egészségük szempontjából. A kutatók arra jöttek rá, hogy akik rendszeresen sportoltak, és fejlesztették izomzatukat, nagyobb esélyt mutattak a hosszú életre, mint kényelmesebb társaik.

Olvastad már: Amit még biztosan nem tudtál a testedről

Ennek ellenére, a tudósok kihangsúlyozták, nem feltétlenül kell azt érteni ebből, hogy a nehezebb és megerőltetőbb fizikai edzés által akár 100 évet is élhetünk!

A kutatók szerint, az erős izomzatú fiatalok 35%-ban védettebbek a betegségek és balesetek ellen, a közúti balesetektől elkezdve, az emésztési zavarokon át, a szívproblémákig. Továbbá 30%-ban csökken náluk az esélye az öngyilkosságnak, illetve a pszichés jellegű megbetegedéseknek.

A titok nyitja a mozgásban rejlik, amely erősíti a szervezetet és a fizikumot. Ezáltal sokkal ellenállóbbá és erősebbé válik a szervezetünk is. „Egészséges, ha naponta sportolunk, gyakran megyünk ki a parkba biciklizni, szaladni, friss levegőt szívni, ha formában tartjuk magunkat. Általában törekedjünk arra, hogy minél kevesebbet üljünk, és serkentsük izmainkat.” – nyilatkozták a kutatócsoport tagjai.

Nem kell hivatásos testépítőnek lenned ahhoz, hogy egészséges és erős légy! Ami kell hozzá, az csupán annyi, hogy fitt légy – tanácsolják a szakértők.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek